Gyurcsányék azt kérik, Harrach távozzon a közéletből

2012. július 15. 10:02

A Demokratikus Koalíció szerint hazudott Harrach Péter, amikor azt állította, hogy Prohászka Ottokár nem volt antiszemita. A Gyurcsány-párt ezt elfogadhatatlannak tartja, és arra szólítja fel a KDNP frakcióvezetőjét, hogy távozzon a közéletből.

2012. július 15. 10:02

A Demokratikus Koalíció nehezen feltételezi Harrach Péterről, hogy ne ismerné Prohászka Ottokár néhai katolikus püspök egy-két kijelentését antiszemitizmusról és zsidókról. A párt éppen ezért hazugságnak tartja a KDNP frakcióvezetőjének azon állítását, hogy Prohászka nem volt antiszemita. A DK szerint erről a kijelentés nehezen magyarázható el, miért nem antiszemita: „Az antiszemitizmus a keresztény erkölcstan és a keresztény társadalmi rend reakciója, s mint ilyen, a legjogosultabb mozgalom.” A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja Harrach Pétert, hogy ne bújtassa a kereszténység mögé a néhai püspök nézeteit.

„Harrach cselekedete azért is megbocsáthatatlan, mert relativizálni próbálja az emberiség történetének egyik legnagyobb gaztettét, a holokausztot, és megpróbál szalon- és majdan szoborképessé tenni a történelem szemétdombjára való alakokat és gondolatokat. A KDNP-s politikus a Jobbik nyelvét használja, nem véletlenül: összenő, ami összetartozik. Harrach önmagát kereszténydemokratának tartja, de bebizonyította, hogy sem nem keresztény, sem nem demokrata” - fogalmaz közleményében Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, aki egyben fel is szólította Harrach Pétert, hogy távozzon a közéletből.

Összesen 473 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2012. július 16. 23:37
Nem is ertem, hogy ez meg mindig megy. Kit erdekel, hogy mit kernek Gyurcsanyek? Most komolyan, meg mindig szamit ez a tolvaj, vagy mi van?
Obulus
2012. július 16. 17:46
Sajnos hív a kötelesség. Ha van kedved legközelebb folytathatjuk.
Krupp Skya
2012. július 16. 17:24
Ha eszkimók csinálták volna atanácsköztársaságot akkor prohászka antieszkimóta lenne.
trendo
2012. július 16. 07:56
A szoborállítás, vagyis a közterek szimbolikus elfoglalása a jobboldal kedvenc sportja. A milleniumra fel telivágták az országot gyengébbnél gyengébb kvalitású István szoborral (üdítő kivétel volt számomra Verőce, ahol Géza fejedelem kapott lovasszobrot). Wass grófot bronzba öntik (pedig tudtommal csak a "kő marad"), tutti, hogy most jönnek a sokszorosított Nyirők és Prohászkák. Nincs ezzel gondom, bár hiányolom sokszor a polgári jóízlést. De mi a rákért csípi akkor a szemüket a másik oldal múltból ittmaradt szoborparkja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!