250 milliót kap a kormánytól az MCC

2012. július 28. 10:55

Egy, a miniszterelnök által szignált kormányhatározat értelmében 250 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást kap a Mathias Corvinus Collegiumot üzemeltető alapítvány.

2012. július 28. 10:55

Kétszázötvenmillió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatásban részesíti a kabinet a budapesti Mathias Corvinus Collegiumot irányító Tihanyi Alapítványt, segítve ezzel a szervezet munkáját és tartozásainak rendezését.

Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányhatározat szerint – amely a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg – a kabinet egyetért a Mathias Corvinus Collegium céljaival, és azzal, hogy az intézményt üzemeltető Tihanyi Alapítvány 250 millió forint egyedi, vissza nem térítendő, központi költségvetési támogatásban részesüljön az idei tartalék terhére.

A döntés értelmében a Mathias Corvinus Collegium felhalmozott tartozásállományának kiegyenlítésére, valamint munkájának elősegítésére biztosított támogatás rendelkezésre bocsátásának és felhasználásának feltételeiről a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János július 31-ig köt támogatási szerződést a Tihanyi Alapítvánnyal

Az 1996-ban alapított, az ország egyik vezető elitképző intézményeként számon tartott MCC honlapján az olvasható: céljuk, hogy Magyarországon is a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő képzési formát valósítsanak meg.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jag3
2012. július 28. 17:40
Hej, úgy tűnik a Fidesznek is megvannak a maga "megélhetési filozófusai" :o)
küllő
2012. július 28. 13:30
Valami alcsúti "félázsiai" rokon van benne???
én vagyok a
2012. július 28. 12:29
Nekem csak annyi a kérdésem, hogyha egy vállalkozó csődbe megy, őket ki segíti? Ez finansziálisan csődben van! Vannak jó ötletű vállalkozások is, akik anyagilag nem bírják! Akkor most miért kell az egyiket mentegetni, amikor nagy valószínűséggel látjuk a végeredményt! Innen nincsen felállás! Szerintem! Hm!
blás
2012. július 28. 12:13
Dübörög a GAZdaság...!Most akkor bajban vagyunk vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!