Times: Soha nem volt még ilyen erős Magyarországon az antiszemitizmus

2012. június 18. 08:50

Adam LeBor a brit lapban kijelentette: az antiszemitizmus soha nem volt még ilyen erős a rendszerváltás óta Magyarországon. A The Times írása szerint a Jobbik erősödése a gyűlöletbeszédet is legitimizálta.

2012. június 18. 08:50

Az antiszemitizmus soha nem volt még ilyen erős a rendszerváltás óta Magyarországon – írta a The Times. A lap felidézte Wallenberg szobrának meggyalázását, a Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit ért verbális inzultust, az egyik zsidó temető és az egyik nyugat-magyarországi holokauszt emlékhely megszentségtelenítését és az egri zsidózást.

Adam LeBor cikke szerint sokak az egyre mélyülő recesszióban, a Jobbik előretörésében és az internetnek a gyűlöletkeltésben betöltött szerepében látják ennek okát. A lap minderről megkérdezte Kovács Andrást, a CEU oktatóját, aki elmondta, hogy a Jobbik vezetői visszautasítják az antiszemita vádakat, szerintük ők csak az izraeli befektetéseket ellenzik. Mindenesetre a Jobbik erősödése a gyűlöletbeszédet is legitimizálta, a korábbi rejtett antiszemita attitűdök pedig egyre nyilvánvalóbbakká válnak azáltal, hogy a választók azt látják, hogy a vezetők is nyíltan kifejtik szélsőséges nézeteiket – idézi a Times cikkét a Médianéző.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2012. június 18. 20:53
" Soha nem volt még ilyen erős Magyarországon az antiszemitizmus " Szemenszedett hazugság, ezt csak a m...kos, hollókamuzó zsidók terjesztik rólunk !
nyugi
2012. június 18. 18:14
Húzzatok bele, fijjug! D Orcika már felcsatolta, lehet oda is!
megyer
2012. június 18. 17:26
17:09 "Tagadni mondjuk az én értelmezésem szerint azt jelenti, nem megtörténtként kezelni." Értelek, de éppen ezért kérdezem, hogy _mi az_, amiről nem szabad gondolkodni? A gyűjtőtáborokba vitt emberek számáról? A gyűjtőtáborokba való (háborús körülmények közt, amikor minden vasútvonalra és minden szerelvényre égető szükségük lenne az ezt végrehajtó szerveknek) elszállításuk céljáról? Hogy ez logisztikailag hogyan volt megoldható? A meghaltak számáról? Ennek realitásáról? A haláluk okáról? Sorolhatnám a minden gondolkodó emberben felmerülő kérdéseket - melyek bármelyikének nyilvános feltételét ma elvileg börtönnel büntetik.
Zoli2012
2012. június 18. 17:22
Heller Ágnes szerint nagy szükség van az antiszemitizmusra a zsidóság asszimilációjának elkerülésére. Ezért aztán mindent meg is tesznek érte a zsidók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!