Balog csökkentette volna az államtitkárságok számát

2012. május 16. 18:15

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a szerdai miniszteri értekezleten elmondta: Orbán Viktor miniszterelnöktől az államtitkárságok számának csökkentését kérte, ám a kormány inkább kettővel megnövelte az Emmi államtitkárságainak számát.

2012. május 16. 18:15

Azt kértem miniszterelnök úrtól, inkább csökkentsük az államtitkárságok számát, de erre ő válaszként növelte, éppen annyival, amennyivel kértem, hogy csökkentse, tehát kettő államtitkárság érkezett a minisztériumba, a társadalmi felzárkózás ügye, valamint az egyházak, a nemzetiségek és a civilügyek” – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a tárca épületében tartott szerdai miniszteri értekezleten, amelyen Orbán Viktor kormányfő is részt vett.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a minisztériumban jelenleg 817-en dolgoznak, amelyhez az átszervezés után még 120-an csatlakoznak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból, ahová korábban az említett két államtitkárság tartozott. „Azt, hogy a 817-ből hányan hisznek abban, hogy jobb együtt, mint külön, ezt a kérdést most nem merném feltenni, de egy év múlva ha felteszem, szeretném azt az érzést átélni, hogy többen gondolják azt, mint most” – fogalmazott.

Beszélt arról is, abban bízik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma – útmutató vállalkozásként – erőközpont lesz a kormányzaton belül a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárca mellett. Az új tárcavezető az értekezletet megnyitó köszöntőjében azt mondta, korábbi munkahelyéről, a KIM-ből nézve – ahol társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár volt, a területet ugyanakkor Emmi-vezetőként is felügyeli majd – komoly munka és komoly teljesítmény rajzolódott ki az erőforrás-minisztériumban.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. május 17. 06:51
éljen rákosi!
Királyvizet Károlyira
2012. május 16. 21:05
mammutból szörnnyé nő ez a szerencsétlen minisztérium oktatás, kultúra, vallás, nemzetiségek - ezek így együtt talán még jogos is de hogy jön ezek közé az eü?
Basiliscus
2012. május 16. 19:54
Lassan államtitkárokból, kormánymegbízottakból Dunát lehet rekeszteni. :)
kukagyerek
2012. május 16. 18:30
"ám a kormány inkább kettővel megnövelte az Emmi államtitkárságainak számát." ----------- A csókosokat helyzetbe kell hozni. Nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!