Kétszázmilliót fizettek be eddig az államadósság elleni alapba

2012. január 23. 08:57

Összesen 196 milliót fizettek be eddig az Összefogás az államadósság elleni alapba; a legtöbbet a Szeged-csanádi Egyházmegye fizette be. Orbán Viktor eddig még nem járult hozzá az alaphoz – írja a NOL.

2012. január 23. 08:57

Összesen 196 millió forintot fizettek be eddig az Összefogás az államadósság elleni alapba – mondta el a Népszabadságnak Horváth Tihamér, az alap irányító testületének elnöke. A Szeged-csanádi Egyházmegye a korábbi 30 millió forint után újabb 30 millióval járult hozzá az alaphoz, így az egyházmegye az alap legnagyobb támogatója.

Horváth Tihamér a Népszabadságnak elmondta, kissé csalódott amiért az utóbbi időben kevesebb befizetés érkezett. Az elnök kérdésre közölte azt is, hogy eddig nagyjából tíz jobboldali közéleti személyiség fizetett be az alapba. A legtöbbet, több mint négymillió forintot Surján László, a Fidesz–KDNP EP-képviselője. Selmeczi Gabriella kétmillió forinttal, Schmitt Pál egyhavi jövedelmével (bruttó 1,5 millió forint) járult hozzá az alaphoz. Matolcsy György és Navracsics Tibor szintén egyhavi bérét (1,1 millió forint) adta az alapnak. Matolcsy emellett minden hónapban felajánlja havi jövedelme egy bizonyos részét is. Horvát szerint ha lehetősége lesz rá, akkor Orbán Viktor is hozzájárul majd az alaphoz.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Justicia
2012. január 23. 15:50
MÁr ajánlottam, hogy a békemeneten kellett volna gyűjteni. Ha 400 ezren voltak, fejenként ezer ft, az négyszám millió !!! ezt kihagyni ?!
tarackos
2012. január 23. 09:49
Erről ennyit...
flo
2012. január 23. 09:39
"Horvát szerint ha lehetősége lesz rá, akkor Orbán Viktor is hozzájárul majd az alaphoz." Ennyit Viktorról. Nem egy Széchenyi.
di maggio
2012. január 23. 09:14
Kérem hozzák nyilvánosságra, hogy azok a szocialista és liberális politikusok, akiknek ezt a szörnyű helyzetet "köszönhetjük" mennyit fizettek be erre a számlára. Ha egy fillért sem, azt is hozzák nyilvánosságra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!