Budapesten az ENSZ-főtitkár

2011. április 18. 08:48

Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára az unió soros elnökségével kapcsolatban tárgyal hétfőn Magyarországon. Magyarországnak van esélye arra, hogy 2012-2013-ban a Biztonsági Tanács nem állandó tagjává váljon.

2011. április 18. 08:48

10 év után először jár ENSZ-főtitkár Magyarországon Ban Ki Mun személyében. Hétfőn Schmitt Pál köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Martonyi János külügyminiszterrel tárgyal a dél-koreai politikus. A főtitkár előadást tart az ENSZ előtt álló kihívásokról a Magyar Tudományos Akadémián, és találkozik az ellenzék képviselőivel is.

Az MTI értesülései szerint Ban Ki Mun esélyesnek tartja Magyarországot arra, hogy 2012-2013-ban a Biztonsági Tanács nem állandó tagjává váljon. Véleménye szerint, ha az ország továbbra is keményen dolgozik a tagság eléréséért, ősszel az ENSZ-közgyűlés megszavazhatja azt.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. április 18. 10:35
Pár napja, vmi beteges emberszabású, GYF monogramos, azt írkálta, Orbán elszigetelődött, a nyugati vezetők nem jönnek el hozzá. Meg épp ezért egy senki. Úgy gondolom, hogy senkikhez nem szokott ellátogatni az ENSZ Főtitkára. És elég komoly nyugati vezetőnek is számít a rangsorban. GYF, megint a saját magából kiinduló személyes élményeit próbálta projektálni, másra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!