A nagy pártok tiltják rokonok alkalmazását

2011. április 11. 10:06

A Fideszben kifejezetten tiltják a képviselőknek, hogy rokonaikat alkalmazzák titkárként, az MSZP-ben központilag döntenek, a KDNP-nél és a Jobbiknál majdnem minden negyedik képviselő hozzátartozóját alkalmazza.

2011. április 11. 10:06

Egy évvel ezelőtt Lázár János kifejezetten megtiltotta képviselői számára, hogy rokonaikat alkalmazzák parlamenti titkárként - írja hétfőn a Blikk. A szabály alól kivételt képező három személy mindegyike több éves gyakorlattal rendelkezett, és - a lap állítása szerint - a frakcióvezető személyes beszélgetés után döntött felvételük mellett.

Az MSZP-ből nem tiltották ki a hozzátartozókat, ugyanakkor a szocialista párt központilag választja ki a titkárokat, így nem került sor hasonló esetre.

A KDNP 37 képviselőjére jelenleg 9 rokon jut, a Jobbik 46 fős frakciójánál pedig 7 hozzátartozó dolgozik. Az LMP nem alkalmaz rokonokat. 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mitya Ivanov
2011. április 11. 21:26
KDNP=SZDSZ=rákos sejtburjánzás
Zázrivecz
2011. április 11. 17:44
"a Jobbiknál majdnem minden negyedik képviselő hozzátartozóját alkalmazza" Bazz, miért kellett ilyen cikket ide feltenni? Házi radikális szakértőnk, Blogen lelki világa most menthetetlenül sérült! Blogen? Élsz még? Ne vedd be azt a sok nyugtatót! Nem ér annyit! Hidd el nekem!
buckafej
2011. április 11. 16:02
Fideszesként nem tetszik nekem az ilyen, mert állami pénzen ne alkalmazzunk rokonokat. A saját cégébe vegye be a családot, de állami dolgokba válassza a legmegfelelőbbet. Legalább kiderült, hogy a KDNP nemcsak szóban támogatja a családokat. A Jobbik pedig még kis párt, de már építi a klientúrát.
müller
2011. április 11. 12:27
Ha rendesen elvégzi a munkáját és nem kap magasabb fizetést mint más, akkor sztem semmi gond. Csak kamumeló ne legyen, főleg ne a piaci ár ötszöröséért. Lehet hogy nem vagyok eléggé kényes az etikus dolgokra a politikában, de hát egy ilyen 8 év után amin túl vagyunk, egy kissé lejjebb került a léc nálam is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!