CDU: Semmi ok megkérdőjelezni a magyar elnökséget

2010. december 23. 21:14

Nem tartja helyesnek a CDU-CSU parlamenti frakcióigazgatója a magyar elnökség megkérdőjelezését a médiatörvény kapcsán. Manfred Grund szerint az ilyen vélemények felületes pártpolitikai álláspontokból erednek. A politikus mindazonáltal hozzátette: ha a törvény vizsgálata indokolt, akkor különleges alapossággal kell eljárni.

2010. december 23. 21:14

Teljes képtelenségnek tartja a német keresztény pártok, a CDU és a CSU parlamenti frakciójának igazgatója azt, hogy az új magyar médiatörvény elfogadása kapcsán megkérdőjelezzék a magyar kormány Európa iránti hűségét, vagy akár a magyar európai uniós elnökség jogosságát.

Manfred Grund szerint ezek a vélemények felületes pártpolitikai álláspontot tükröznek. Mindezt Európa érdekében is be kell szüntetni - hívta fel a figyelmet a politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében.

„Ha indokolt a magyar médiatörvény bírálata, akkor a törvényt és annak tartalmát különleges alapossággal kell kivizsgálni, mert a média szabadsága és sokszínűsége egy demokráciában magától értetődően fontos érték” -  tette hozzá Grund.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2010. december 24. 16:22
'Többször előfordult, hogy politikai okok miatt egyes uniós elnökségre készülő tagállamokat provokáltak. Ez történt Olaszországban és Nagy-Britanniában is. Biztos vagyok abban, hogy nem a médiatörvénytől függ a sikeres magyar elnökség." /MICHAEL GAHLER, az Európai Néppárt szóvivője/
várúr
2010. december 24. 16:19
Egyébként áldott karácsonyt honfitársaim.
popzene
2010. december 24. 11:48
Az MTI pénteki híre (...) A politikus honlapján található közlemény azonban "kicsit finomabban" fogalmaz. A december 23-ára dátumozott írás szerint Grund "nem tartja megfelelőnek" a magyar médiatörvényről kialakult vitában azt a felvetést, hogy meg kéne vonni Magyarországtól az uniós elnökséget. "A szabad és nem mindig 'kellemes' hírszolgáltatás a demokrácia része" – mondta a honlapján szereplő közlemény szerint Manfred Grund Berlinben. (A "teljes képtelenség" és "különösen abszurd" kifejezéseknek a közleményben nyomát sem találtuk, mint ahogyan annak sem, hogy Grund "felületes pártpolitikai álláspontok tükrözéséről" nyilatkozott volna - a szerk.) http://hirszerzo.hu/belfold/20101224_mti_manfred_grund
bakszakáll
2010. december 24. 07:33
Nem ártana figyelembe venni, hogy Magyarország az unió egyenrangú tagja, és nem kellene azonnal betojni, ha egyes országok diplomatái, netán kedvezőtlenül nyilatkoznak egy olyan törvényről, amelyet nem, vagy csak csak kivonatolva, kellően "eléjük készítve" olvashattak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!