Különadó-különös rész Szászékra?

2010. november 16. 14:06

Egy utolsó módosítás révén nem kell különadót fizetnie azoknak, akiknek 2005 előtt szűnt meg a munkaviszonya, de a bíróság döntése miatt később megkapták végkielégítésüket.

2010. november 16. 14:06

Kimentette Szász Károlyt a végkielégítések 98 százalékos különadója alól Lázár János egyik kedden benyújtott módosító javaslatával - írja a Hírszerző. A módosító szerint nem terheli majd különadó azokat a végkielégítéseket és felmondási időre járó béreket, amelyeket 2005. január elseje előtt megszűnt munkaviszony miatt később fizettek ki, miután a bíróság jogellenesnek ítélte az érintett alkalmazott elmozdítását.

A módosítás pontosan ráillik Szász Károlyra és Sáray Évára, a pénzügyi felügyelet 2004-ben elmozdított elnökére és elnökhelyettesére, akiket a második Orbán-kormány helyezett vissza a PSZÁF élére.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. november 16. 20:00
Kettes ! Szász Károlyt is 2005 0lőtt váltották le, de a munkaügyi per elhúzódott, Ugyanugy, mint a Mellárt és helyetteseit beosztásába visszahelyező határozat. A birósági itélet alapján történő kifizetések voltak 2005 után ! Egyébként a felsorolt személyeket én jó szakembernek tartom, nem Mellár alatt adott elferditett adatokat a stat.hiv. és nem Szász Károly alatt mulasztott a Pszáf. a devizahitelekkel kapcsolatban. Olyan szakembert, aki nem kötődik a politikához, nem lehet találni. De nem a jobboldalra jellemző, hogy képzetlen egyéneket nevez ki országos fontosságu intézményekhez. Most csak nézni kell a birósági határozatokat, nem visszahelyezik őket a beosztásba, hanem lecsukják korrupcióért!
miloka
2010. november 16. 17:20
A Szörnyszerző megint kiemelt két nevet a listából!! Hiszen nem csak e két ember kapott utólag végkielégítést és egyebeket. De milyen jó ez a gumicsont a figyelem elterelésére!!
e_r
2010. november 16. 16:58
Nem meglepő.A törvényeket és az alkotmányt is,mint egy ruhát,szépen magukra szabják.Aztán az egész ország szívhat ebben a mocskos,szűk,elszabott,zsírfoltos kabátban,amit az amatőr és dilettáns szabók ránk adnak.
Öreg
2010. november 16. 14:39
Ezenkivül ráillik a Statisztikai Hivatal vezetőire, az Energetikai Hivatal Vezetőire és igy tovább. A Kölömbség a megadóztatott elvtársakkal szemben annyi, hogy ezeket -az egyébként nem politikus, hanem szakmai alapon vezető embereket - a szocik kirugták, indokok nélkül, vagy hamis indokokkal. Birósági döntéssel itélték meg számukra az elbocsátás és a birósági végzés közötti időre a keresetüket. Mint tudjuk, birósági végzéseket nem lehet állami döntéssel meg nem történtté tenni! Szász Károly eltávolitásáért is mindenre kaphatók voltak a maffiaszerüen dolgozó elvtársak, hisz a korrupciós ügyek leleplezése akkor kezdődött. Ne keverjük össze a csak anyagi előnyök szerzéséért történt kinevezéseket és felmentéseket a politikai okokból történt eltávolitásokkal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!