Csányi és Simicska Orbán körül

2010. augusztus 25. 16:52

Csányi Sándor és Simicska Lajos érdekeltségeiről készített összeállítást a Figyelő gazdasági lap. Sok új állami vezető Csányi és Simicska érdekköreiből került ki.

2010. augusztus 25. 16:52

A Figyelő hetilap csütörtöki száma Orbán Viktor miniszterelnök Simicska Lajos volt APEH vezérhez és Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóhoz fűződő viszonyával foglalkozik. Csányi és Simicska a gazdaság akkora szeletére van hatással, hogy ha érdekköreik esetleg összeütköznének, azt alighanem a GDP is megsínylené – állítja a Figyelő. 

Simicska (Orbán egykori iskola- és szobatársa) kapcsolati hálója kiterjed a fejlesztési pénzek felügyeletére, a médiára, az adóhatóságra. Csányi Sándor körei is aktívak: a titkosszolgálatokat is felügyelő belügyminiszter, Pintér Sándor az OTP igazgatóságából ült át a bársonyszékbe, a korábban az MVM-et, most a BKV-t irányító Kocsis István pedig Csányi üzlettársa és egyik legközvetlenebb barátja, egyben az OTP igazgatósági tagja is. Szász Károly Csányi Sándor elnöki főtanácsadója volt a pénzintézetnél, mielőtt másodjára is kinevezték a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökévé.

Simicska és Orbán kapcsolata azonban mélyebb és közelebbi, mint Orbán és Csányi viszonya egymáshoz - írja a Figyelő.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. augusztus 26. 19:43
Nemsokára a külsős tagok- Josip Tot és Kaya Ibrahim elvtársak is előkerülnek?
honphibu
2010. augusztus 26. 07:53
Nincs ebben semmi rossz vagy szokatlan, teljesen természetes, hogy egy kormánypártnak gazdasági háttérhatalommal is kell rendelkeznie és természetes, hogy ebben a háttérhatalomban az ő emberei vesznek részt (jól is nézne ki pl. Kapolyi, mint fideszes háttér). Vannak jó oligarchák és vannak rosszak. A fideszes oligarchák a jók, a szoci és libsi oligarchák a rosszak. Mint ahogy most, a közelgő távhő és áramdíj emelésnél sem beszél már senki luxusprofitról, mivel az a Nemzeti Együttműködés Kormánya alatt hirtelen eltűnt.
hillcut
2010. augusztus 25. 19:57
Orbán Viktor Soros György köpönyege alól bújt elő.
gilyanpeter
2010. augusztus 25. 17:19
Ezek az emberek legalább már bizonyították, hogy értenek a pénzhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!