Vona: Tarthatatlan a korrupció

2014. november 25. 21:59

A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az elmúlt ciklusok állami beruházásai körüli pénzügyek tisztázására. Ha se az MSZP, se a Fidesz nem támogatja a bizottság felállítását, az Vona Gábor szerint egyenértékű lesz egy beismeréssel, miszerint mindkét párt érintett.

2014. november 25. 21:59

Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke hétfői sajtótájékoztatóján ezen projektek közé sorolta az M6-os autópályát, a 4-es metrót, a Margit-híd felújítását és vasúti beruházásokat. Úgy vélte: a korrupció a közélet pestisévé vált és minden kormányt megfertőzött, a károkat pedig csak becsülni lehet. A gazdasági és erkölcsi károk mellett a jobbikos politikus gyakorlati következményként beszélt a meghiúsult beruházásokról, a beruházók távol maradásáról.

Kitért arra: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal körüli botrány arra is rávilágít, hogy a korrupció az országot sebezhetővé teszi nemzetbiztonsági értelemben is. Vona Gábor feltételezése szerint az Egyesült Államok nem teljesen törvényes úton szerzett korrupciós információkkal zsarolhatja a kormányt. 

Vona utalt Novák Előd alelnök múlt heti szavaira, miszerint egy bűnbánó táskahordó nyilatkozata alapján jelentősen túlárazott beruházások segítik az MSZP és a Fidesz működését, s a két párt a háttérben megosztozik a pénzeken. Hozzátette: ha a pártok akadályozzák a vizsgálóbizottság létrehozását, akkor az beismerő vallomásnak tekinthető.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2014. november 26. 15:36
"Fidesz nem támogatja a bizottság felállítását, az Vona Gábor szerint egyenértékű lesz egy beismeréssel, miszerint mindkét párt érintett." - logikája. Az ilyen horvátok, meg táskahordók a legbiztosabb források? Ilyen alapon támaszkodhat a HVG-re, az atv-re, az ott szereplő szakértőkre, a népsza-va-badságra is: Csupa hiteles és objektív forrás. Az atv biztosan, mert a főcímükben ott szerepel ez a mondat, meg KO is megmondta. De tényleg, ez egy független csatorna (kanális), mert nem baloldali, nem jobb oldali, és nem is magyar. Külföldnek hihetünk. Vagy annak sem?
liberálzöld.
2014. november 26. 14:02
Orbánnak más a véleménye. "Vona: Tarthatatlan a korrupció"
csuka
2014. november 26. 08:39
Mi van Fidesznyikek? Csak nem? Vaj van a fejeteken? A NAV-os cigány lemondott már?
imres
2014. november 26. 08:24
Te! Gábor! Neked régebben voltak gondolataid. Azt tudtam, hogy demagóg vagy, na de ennyire. Ha nem állítanak fel x+1.-dik korrupcióellenes bizottságot, az azt bizonyítja, hogy itt korrupció van. :) Mondja a Gábor. Bazdmeg Vona, de sötét vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!