Atv: Nincs pénz a köztérátnevezésekre

2013. február 11. 10:17

Január 1-től nem lehet önkényuralmi rendszerekhez kötődő elnevezésük a közterületeknek, de a névváltoztatás költségeire nincs pénzük az önkormányzatoknak.

2013. február 11. 10:17

Tavaly novemberben fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely kimondja, hogy január elsejétől nem lehet önkényuralmi rendszerekhez kötődő elnevezése egy közterületnek, így a Lenin utcák, Felszabadulás terek és mások elnevezését kötelezően meg kell változtatni – ám a legtöbb önkormányzatnak nincs fedezete a névváltoztatással járó költségekre.

Az ATV Híradója Egyek-Telekházán járt, ahol a megkérdezett lakosok szerint nincs is szükség az átnevezésekre. „Nézze, hogy negyven-ötven éve Lenin út, én nekem így jó ahogy van” – mondta egy helyi lakos. Egy másik lakos sem hallott arról, hogy meg kellene változtatni az utcaneveket, és őt szintén nem zavarja, hogy a Kun Béla utcában lakik. A vállalkozók amiatt panaszkodnak, hogy rengeteg papírmunka vár rájuk, ami sok időbe kerül, és nem teljesen ingyenes, amint azt a kormány tervezte.

A nagyközség polgármestere elmondta, az önkormányzat anyagi helyzete nem engedi meg, hogy megváltoztassák a közterületek elnevezését. A nagyközség lakosainak szociális helyzete is nagyon rossz, sorban állnak a polgármesternél tüzelőért és közmunkáért. „Ebben a helyzetben az utcanévtábláknak a lecserélése azt gondolom, hogy a lakosságnak sem az elsőrangú feladata, és nekem sem az elsőrangú feladatom” – mondta a független Miluczky Attila. Talán nyáron, kevésbé feszült helyzetben lesz lehetőségük arra, hogy e célból forrást különítsenek el – tette hozzá.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a púpos
2013. február 12. 01:00
Érdekes, mikor Rosenfeldék lecserélték a régi neveket, mindenki tartotta a pofáját!!
Senye Péter
2013. február 11. 18:09
Van, akit nem zavar, de ha el akarja adni a Kun Béla utcában levő házát, csodálkozni fog, hogy visszariadnak a vevőjelöltek.
Trükkök Százai...
2013. február 11. 17:17
Neobolsik ideológiai harca óbolsikkal, közpénzen. Hitelesebb lenne, ha az anyagi forrásokat kiperelnék Biszku és tsaikból.
tatka46
2013. február 11. 13:37
Aki kitalálta az nyúljon a pénztárcájába és fizessen, ne a kis pénzű embereket sarcoljanak, marhaságaikkal.A Fideszesek ami pénzt el loptak abból már lehetne más névtáblákat csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!