Vona: Szankcionáljuk a bűnözők családját is!

2013. január 28. 10:29

A Jobbik még a héten népszavazást kezdeményez azért, hogy a bűncselekményt elkövetők családja se részesülhessen szociális juttatásokban.

2013. január 28. 10:29

Évértékelő beszédet tartott Vona Gábor, amelyen bejelentette, hogy a párt népszavazást kezdeményez azért, hogy ne csak azoktól lehessen elvenni a szociális juttatásokat, akik súlyos bűncselekményt követnek el, hanem családjuktól is. Ennek kapcsán a pártelnök az MTV Ma reggel című műsorában elmondta, hogy „a magyar társadalom egy jelentős része ezzel a javaslattal egyetért, és nagyon bízom benne, hogy ezt népszavazáson is bizonyítani tudjuk”.

Indoklása szerint a szülők felelőssége igen nagy abban, hogy egy családban – amely szülők és gyermekek közössége – lévő gyermekekből bűnözők lesznek-e vagy sem. Elfogadhatatlan továbbá, hogy „azok, akik közpénzeket kapnak, a közrendet ilyen súlyos mértékben veszélyeztetik”.

A népszavazási kezdeményezésről elmondta, hogy a kétszázezer aláírásnak szerinte a többszörösét is képesek lesznek összegyűjteni. A beszélgetésben szó esett a földtörvényről és a Magyar Tavasz Mozgalomról is.

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paperheart
2013. január 30. 17:05
És ugyebár ezzel a Jobbik megint bizonyította, hogy "ő nem antiszemita, soha nem is volt". Nevetségesek. Ésszerűtlenebbnél ésszerűtlenebb "megoldásokkal" állnak elő nap, mint nap.
cinege
2013. január 30. 00:18
Ha egy vétkes apa miatt, a gyerekektől is elvonják a támogatást, akkor ugyanarra a sorsra kényszerítik, még a kitörés lehetőségét is elveszik! A jobbik probléma megoldó képessége egyenlő a 0-val. De nagyon értenek ahhoz, hogy kell a szegény embereket még jobban ellehetetleníteni, kirekeszteni!
karika01
2013. január 29. 21:30
És a szomszéd utcában lakó néni kutyáját nem akarja véletlenül szankcionálni? Ilyen sületlenséget! Őrület!
szabadhajdu
2013. január 28. 18:36
Oszt Gábor bűn-e a félre kefélés? Oszt akkor le kell vágni az elkövető f@szát vagy sem? Szerintem az egész családot karóba kell húzni szent István és László túl puha kezű volt. Ezért kell nekünk egy kemény tökű Gábor, feltéve, hogy nem esik a bevezető passzus hatálya alá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!