Sneider: Cél, hogy senki ne bűnözőnek nevelje a gyerekét

2013. január 29. 14:56

A Jobbik alelnöke szerint pártjuk azt szeretné elérni, hogy a szülőknek ne csak jogaik, hanem kötelességeik is legyenek a gyermeknevelést illetően.

2013. január 29. 14:56

A Jobbik alelnöke Vona Gábor hétvégi évértékelője kapcsán elmondta: a pártjuk el kívánja érni, hogy „a szülőknek ne csak jogaik, hanem kötelességeik is legyenek” a gyermeknevelést illetően. Szerinte a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, a rendszeres szociális segélyt és az átmeneti segélyt kellene megvonni a szülőktől, ha gyermekük súlyos életellenes bűncselekményt követ el. Mint mondta, a népszavazási kezdeményezésük nem fog vonatkozni a családi támogatás és egyéb olyan juttatások megvonására, melyet nem szociális segélyként, hanem a háztartásban élő testvérek után kapnak a szülők.

Sneider Tamás úgy vélte, ha ma Magyarországon igyekeznének mindenkivel betartatni a büntető törvénykönyvben foglaltakat, akkor sokkal jobb lenne a helyzet – viszont a jobbikos politikus szerint a kormány nem mindig hajlandó konfrontálódni ennek érdekében a „szélsőliberális jog- és fajvédőkkel”. Példaként említette, hogy a Helsinki Bizottság is mindig felbukkan cigány származású bűnelkövetők elleni eljárás esetében, viszont „ha magyar ember követ el bűncselekményt, akkor sosem jelennek meg”.

A politikus szerint az elfogadásra váró földtörvény a nagybirtokosoknak és a külföldieknek kedvez, és azokat a javaslatokat kellene inkább keresztülverni a törvényhozáson, amelyeket Ángyán József fideszes képviselő is megfogalmazott. A római Colosseum elsötétítése kapcsán megjegyezte, felőlük akár „egész Európa világosságát lekapcsolhatják, akik szeretik a sötétséget”, a Jobbik viszont inkább fényt szeretne vinni a sötétségbe.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skylander
2013. január 30. 18:00
A színvonal látom, meg van továbbra is az oldalon... Amit a Jobbik kitalált, az egyszerűen igazságtalan. Miért a család szívja meg egyetlen családtag bűne miatt? Ezzel csak tovább fog romlani a bünőzés, és soha nem fognak a ciányok felzárkozni. Tudom, most se rózsás a helyzet, de ezzel csak romlani fog!
=nessuno=
2013. január 29. 23:10
Jogtalan. Éri a szülőt retorzió, megvetés, kitaszítás a társadalom részéről. Pázmányra jártatok?:))
Ald0 Raine hadnagy
2013. január 29. 21:49
Már csak egy kérdés van. A segélyre szoruló családokat így biztosan jól meg lehet szivatni....de mi van azokkal a családokkal, ahol van ilyen bűnelkövető, de a család gazdag? Ja...semmi. Idióta ötlet egy idióta párttól...de legalább nem igazságos.
Kidon
2013. január 29. 18:09
Oi, oi, oi! Heló Roy! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!