Ez egy cinikus pártpolitikai döntés volt, egy számító gesztus a szélsőjobboldalnak

2023. június 05. 13:02

Ameddig a köztársasági elnök nem ad elfogadható magyarázatot az egyetlen fajsúlyos döntéséről, addig ez a verzió marad is az igaz.

2023. június 05. 13:02
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Novák Katalin köztársasági elnök hosszú interjút adott a 24.hu-nak. Először is fejezzük ki örömünket, hogy ilyen világszínvonalú képviselői vannak a semmitmondás mesterségének hazánkban. Köztársasági elnök asszony sokat gyakorolta már ezt a versenyszámot, de ezzel az interjúval kétségtelenül elérkezett a semmitmondás-olimpia rekorderei közé.

Nehéz választani, de az interjú talán legérdemtelenebb része mégis az, amikor Budaházy György kegyelméről beszél. Kísérletet sem tesz arra, hogy megindokolja a döntést, saját bevallása szerint sem ismeri az ügy minden részletét, még csak sejtetés se volt arról, hogy végső soron mi köze lehetett mindennek a pápalátogatáshoz. Valójában nem tudtunk meg semmit, nem tudta megmagyarázni a köztársasági elnök, hogy miért adott egy terroristának kegyelmet.

A félrebeszélés valójában beismerése annak, hogy ez egy cinikus pártpolitikai döntés volt, egy számító gesztus a szélsőjobboldalnak. És ameddig a köztársasági elnök nem ad elfogadható magyarázatot az egyetlen fajsúlyos döntéséről, addig ez a verzió marad is az igaz.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 06. 13:43
Eljárási kegyelem. Mert kb 10+ éve nem tudják sem elítélni sem felmenteni. Breivik lassan leülte a felét pedig ő később követte el és 70+ embert gyilkolt meg. A hammerbandés antifa picsa, akik embert is öltek pedig 5 évet kapott, aminek a felét sem kellett leülnie. Az ellen mikor tiltakozol? Ja hogy antifa, akkor jó?
istvanpeter
2023. június 06. 12:59
Igen a szellemi fogyatékosság és a szexuális aberráció gyakran együtt jár, de azért szégyellhetné a pofáját ez a strici.
kutyauraság
2023. június 06. 02:17
Nyilvánvaló buzi mit keres a magyar parlamentben?
kiss.istvan770
2023. június 05. 23:00
Budaházy György ellen egy koncepciós pert indítottak még az SZDSZ-MSZP kormányzat idején. Soha semmilyen terrorcselekményt nem követett el. A bíróságokon a mai napig nem történt meg a rendszerváltás, csak ezért húzódhatott mostanáig az ellene folytatott eljárás. A bíróság hamistanúk állításait figyelembe vette, a mellette tanúskodni kívánókat meg sem hallgatta, akit mégis meghallgatott annak a vallomását nem vette figyelembe. Lengyelország megpróbálta a bíróságokon a rendszerváltást, többek közt ezért nem kapták meg ők sem a nekik járó pénzt. Az EU libbant demokrácia felfogása szerint a bíróság függetlenségét sértené, ha a bírókat az érvényben lévő törvények betartására köteleznék, vagy az ítéletben törvénysértést elkövető bírókat büntetnék. Azt hogy ki verte meg Csintalan Sándort a mai napig nem lehet tudni, az biztos, hogy megérdemelte és sem Budaházy, sem a szervezete nem vett benne részt és utasítást sem adhatott rá, mert soha nem volt egyetlen szervezet vezetője sem, legfeljebb befolyásos tag volt. Csintalan egy szélkakas, aki gyakrabban vált világnézetet, mint gatyát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!