Végtelenül fájdalmas látni azt, ami a hazai irodalom színterén folyik

2023. június 27. 12:31

És rengetegen vannak, akik nem kapnak semmilyen lehetőséget pusztán azért, mert kritizálni merik a fennálló rendszert.

2023. június 27. 12:31
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Végtelenül fájdalmas látni azt, ami a hazai irodalom színterén folyik. Az orbáni kultúrharc elkergeti, ellehetetleníti, üldözi a magyar írótársadalom színe-javát. Gondoljunk csak például a Tóth Kriszta írót ért kormánymédia általi masszív támadásokra! És nyilván Péterfy Gergely sem örömében hagyta el a hazát. És rengetegen vannak, akik nem kapnak semmilyen lehetőséget pusztán azért, mert kritizálni merik a fennálló rendszert. Belőlük lesz a középszerű, vagy a tehetséghiányos »kritikátlan ellenzéki«. S eközben az igazi középszerűség és az elvtelen megalkuvó seggnyalás babérokat arat. Hát Demeter Szilárd is pont ennyit tud!

De ezt a posztot nem vele, hanem Péterfy Gergellyel és Bödőcs Tiborral zárom, akikkel még csak egy lapon sem lehet emlegetni a házi áldást a pólóján, a matyó hímzést meg a Jeepjén viselő NERkori Mária Magdolnát.

Péterfy Gergely: »Minden nézőpont át van ideologizálva, és az ideologikus elbeszélések mentén derékba törnek az életutak. Ezzel minden generációnak van dolga, nem lehet megúszni. Mikor Mészölyék nemzedéke állandóan közép-kelet-európázott a 90-es években, azt gondoltuk, hogy ez egy régi mítosz, ami hamarosan meghaladott lesz. A diktatúrák elmúltak, a történelem véget ért, így hamarosan újfajta algoritmusok irányítják az életünket és az elbeszéléseinket is. Aztán kiderült, hogy a francokat.«

Bödőcs Tibor: »A kocsmába felejteni jövünk, hisz megtapos az élet, mint a búcsúban elejtett eperfagyit a körmenet.«”

Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KILÓ
2023. június 28. 09:41
Én azt hittem ezeket a rohad tehetséges, sikeres írókat eltartja a PIAC, mert százezrek veszik a könyveiket, nem szorulnak ennek a fasisztanácikommunistaszéljobb államnak a pénzére.
machet
2023. június 28. 06:41
Létezhet olyan ember aki semmilyen lehetőséggel nem bír ám ha mégis a közelébe kerül elsőként mindjárt a fennálló rendszert kritizálja.Hát ügyes.
sheu
2023. június 27. 22:04
"És rengetegen vannak, akik nem kapnak semmilyen lehetőséget pusztán azért, mert kritizálni merik a fennálló rendszert." Milyen lehetőséget nem kapnak hülyegyerek? Ja, hogy nem politizálni kéne, hanem színvonalas műveket alkotni, csak az nem sikerül, mert Sárosdiék faszverése az minden, csak nem műalkotás, fizesse őket az, aki arra a szennyre kíváncsi, minket nem érdekel, ahogy a saját ürülékükben fetrengenek ezek a sátánista balos férgek.
Vasalo
2023. június 27. 21:04
Nem kéne elöbb tisztességet és respektet mutatni, utovégre a kormány nem egy szavazattal kapott többet, mint az egyesült ellenzék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!