Zaj van. Zsizsegés van – Libri, idő

2023. június 16. 15:57

A ribillióban persze nincs semmi meglepő.

2023. június 16. 15:57
null
Brém-Nagy Ferenc
Magyar Hírlap

„Napok óta zaj van. Zsizseg a közösségi média. Az ok: a Mathias Corvinus Collegium (MCC) megvette Balogh Ákos családi cégének, a SQ Invest Kft.-nek a részvényeit, és ezzel 98,41 százalékos tulajdonosa lett a könyvkiadókat is birtokló könyvterjesztő Libri-csoportnak. Boldog-boldogtalan megnyilvánul, születnek a posztok elhatárolódásról, a »könyvkiadás szabadságának a végéről«, a »könyvpiac elfoglalásáról«, »szálinizmusról« etc. Most az olyan, leginkább az elmekórtan területére tartozó véleményekről ne beszéljünk, amelyek szerint innentől anyagilag Putyint finanszírozza az, aki könyvet vesz a Libri valamelyik boltjában, mert ebből az következne, pszichikai bűnsegéd a háborúban mindenki, aki nem horgasztja le mélyen a fejét vagy köp egyet, amikor átmegy a cég székhelye előtt a Nyugati téren.

A ribillióban persze nincs semmi meglepő, hiszen mindig felhorgadás kíséri, ha a kultúra területén a status quót veszélyeztető változás történik, illetve egészen pontosan fogalmazva, ha valami változik, és arról a terület részesei azt feltételezik, átalakít(hat)ja majd a kereteket. Indirekten pont ezek az akciók bizonyulnak a legbeszédesebbeknek a kultúrában elfoglalt pozíciókról és az azt átszövő viszonyokról, az általuk megélesedő fókusz mutatja meg, hogy azokban mind ez idáig drámai változás nemigen ment végbe.”

***

***

Nyitókép: MTVA / Bizományosi: Róka László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
útonjáró
2023. június 17. 10:47
"A szotyializmus épül,szépül.." ne reménykedj, elvtárs... a vörös csillagotok végleg leáldozott... ;))
Lajoss
2023. június 16. 17:56
A szotyializmus épül,szépül..
olajfa1
2023. június 16. 16:41
Mindig örülök amikor a cionisták visítanak hogy "nincsen demokrácia" NEKIK!...
repulok
2023. június 16. 16:30
Hátha most előkerülnek a nagy művek az asztalfiókból, amit a cenzúra eddig meggátolt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!