A választás lehetősége

2023. június 18. 16:32

Nem a szocialista világ langyos vizét kellene visszasírni, hanem a választás lehetőségét mindenben korlátozó orbánizmust támadni.

2023. június 18. 16:32
null
Csillag István
Csillag István
Klubrádió

„Magyarországon, akarom mondani agyarországon (a neonhirdetményen kiégett az M betű) az állami szabályozás érdek-és értékmentessége még jámbor óhajként is felforgató gondolat, a minden kiadó számára elérhető adófizetői áldozat pedig »mese habbal«.

Nem a szocialista világ langyos vizét, acélgyuribácsit kellene visszasírni, meg a »harmadik út« elvesztését siratni, átkozva a kapitalizmus vastörvényeit, hanem a választás lehetőségét mindenben korlátozó orbánizmust támadni. Mert amikor az ember választhat, hogy megtakarításaiból állampapírt, vagy állampapírt (azaz békekölcsönt) vásárol, vagy választhat, hogy az államilag engedélyezett tankönyvből, vagy az államilag engedélyezett tankönyvből olvas fel a gyerekének, amikor a magas orvosfizetését átvezényelt ortopédorvos helyett szemésszel operáltatja a térdét, akkor ugyanazzal a jelenséggel néz szembe, amelyik többséget szerez a könyvkereskedelemben, vagy kiadókban.

Amíg nem a vezér állama ellenőrizte ezt a versenyt torzító többséget nem kellett azonnal az ízlésdiktatúra megteremtésétől tartanunk, mert mindig volt »más választás«, beléphetett a piacra egy amazon és hozhatta a kritériont, vagy az új fórumot. Ha bezárják, és ezzel valóságossá teszik – az egyébként nem létező – nemzeti piacot, akkor se verseny, se piac, se választási lehetőség, azaz kitörlik a … szabadságot.”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2023. június 19. 15:59
És még egy adalék: Ekkor írt kézzel köszönő levelet a Strabag Rt-nek Ausztriába Kuncze Gábor az SZDSZ akkori elnöke, amit faxon küldött el, de végül a fax "eltévedt". A másolatát a Demokrata le is közölte annak idején.
Sün Balázs
2023. június 19. 15:55
Csillag Pisti az a személy, aki közlekedésért is felelős minisztere volt a Medgyessy kormánynak. Aki 2022. nyarán kiállt vigyorogva az M7-es autópálya 28. kilométer kövéhez azt mondani, hogy bezzeg ez a kormány 28 milliárd Ft-tal olcsóbban fogja megépíteni az új autópálya szakaszokat, mint ahogy az Orbán kormány tette volna. Aztán gyorsan kiderült, hogy az Autópálya Rt. akkori vezérigazgatója Bodnár Zoltán ( Medgyessy EXIMBANKOS haverja) közbeszerzési eljárás meghirdetése nélkül "szerezte be" az ajánlatokat. Amikor ez nyilvánosságra került, akkor Bodnár egészségügyi okokra hivatkozva lemondott. De amikor az utóbb meghirdetett közbeszerzési eljárásokban 2002. decemberében eredményt hirdettek, már megint Bodnár volt a vezérigazgató. 2002. december 13-án hirdették ki a nyertes ajánlattevőket mind 3 autópálya szakaszra (összesen 125 milliárd Ft-rt), szerződéskötésre legkorábban 2002. december 21-én kerülhetett sor, de a 3 nyertesnek még 2002. december 31. előtt kifizették előlegként az szerződött összeg 30 %-át. A kivitelezési munkák még 2003. március végéig el sem kezdődtek. Ebből a kifizetett előleg összegből lett aztán a K&H botrány ügy. Érdemes a akkori Magyar Nemzet (Torkos Matild) cikkeit felidézni.
letsgobrandon
2023. június 19. 13:59
nincs választásod ?... vén hülye... mindenki azt csinál amit akar
Mirtilla
2023. június 19. 12:17
"Steven Star" most is azt teszi, amit a multban : még a csillagokat is lehazudja az égről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!