Én egy hülye sváb vagyok

2023. május 03. 18:18

Megdugja-e az angol (afroamerikai) külügyminiszter az USA londoni (fehér) nagykövet asszonyát?

2023. május 03. 18:18
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„EGÉSZ JÓ AMERIKAI SOROZAT (POLITIKAILAG KICSIT TÚL KORREKT)

MEGDUGJA-E AZ ANGOL (AFROAMERIKAI) KÜLÜGYMINISZTER AZ USA LONDONI (FEHÉR) NAGYKÖVET ASSZONYÁT?

Isten bocsássa meg nekem, de valamelyik nap majdnem zsidóztam. Mint általában, most is a Magyar Narancs iránymutatása alapján választottam sorozatot a Netflixen: A diplomata. Elöljáróban csak annyit, hogy az első nyolc rész valóban Az elnök emberei c. sorozat folytatásának tekinthető, egyébként a film készítői között eleve van átfedés.

Nem akarom kerülgetni a forró kását, de megnézetem az első nyolc részt és »eldobtam az agyam« A főhős az Egyesült Államok Londonba akkreditált új nagykövet asszonya, aki magával hurcolja a rafkós, ámde balfasz férjét, akitől állandóan el akar válni. Aki végig kever-kavar, az az elnöki stáb főnöknője (nem jut eszembe a rangja), akit középkorú, roppant intelligens, szimpatikus, afroamerikai színésznő alakít.

Na, megérkezik a nagykövet asszony Londonba,

ahol fogadja egy ázsiai (szerintem maláj) származású CIA főnök a követségen. A tótumfaktum (valami attasé), aki ugyancsak afroamerikai és ugyancsak intelligens, ám nem csak intelligens, de kifejezetten jóvágású. Na és ki a helyi partnere a nagykövet asszonynak? Természetesen az angol külügyminiszter, akit mit ád isten, megint csak egy afroamerikai színész játszik (sármos, legalább olyan jól áll rajta az öltöny, mint a nagykövet asszony balfasz férjén).

Havasné már az első résznél kiszúrta, hogy valami alakul a nagykövet asszony meg a külügyminiszter között, de aztán ha az asszonyra rájön a hoppáré, azért mégis csak a balfasz férjem-uramhoz bújik. Az azért már nekem tűnt föl, hogy a nagykövet asszony hiába főnöke a férjének, azért az ágyban mégiscsak ő van alul. Ami a Havasné által kilátásba helyezett flörtöt illetti, kis enyelgésen meg matatáson kívül nem történik semmi, mert a kurva oroszok nem csak Ukrajnával háborúznak, de nagyon úgy tűnik, hogy közük van egy brit repülőgéphordozó elleni merénylethez is. Ami figyelemre méltó, hogy a sok intelligens afroamerikai meg ázsiai mellett, egy öreg amerikai meg egy középkorú brit, fehér férfi játssza az infantilis, hatalommániás elnököt, illetve miniszterelnököt. Ezért mertem

Havasnénak mondani, hogy már csak pár zsidó hiányzott ebből a filmből.

Na most, ha valaki ezek után azt gondolja, hogy én antiszemita vagyok, az kurvára téved, mert nekem igenis vannak zsidó barátaim! (Tényleg szerettem szegény Albert Györgyit, de egyszer nagyon összevesztem vele, amikor Bernsteint „Börnsztinnek” nevezete. Mondtam neki, hogy ,,Györgyi, az isten áldjon meg, ez a zseniális karmester ugyanolyan német zsidó, mint a zseniális külügyminiszter, a Kissinger. Györgyike bólintott, hogy »Igazad van, Henrik.«)

Aki pedig felizgatta magát az előző pár soron, igyon egy pohár vizet! (Szerintem nem nagy dolog, hogy Bayer katolizált, elvártam volna, hogy betérjen és körülmetéltesse magát. Ez egy »vörös farok« volt a végén, csillapítandó a zsidózás miatti nyugtalanságot.)

Most jöttem rá, hogy bajban vagyok.

Nem tudom, hogy egy fekete bőrű brit színészt hogy illik meghatározni, mert az világos, hogy Denzel Washington afroamerikai, de hogyan nevezzük Idris Elbat, a Golden Globe-díjas brit színészt? Mert afronak afro, de biztos nem amerikai. Én egyébként egy ideig kitartottam a néger, a tót meg az oláh mellett, de igyekszem leszokni róluk. Hogy milyen prűd országban élünk, jó példa, hogy a Havas a pályán c. műsorban gond nélkül tudtam beszélgetni Borgula András, magyar-zsidó színész-rendezővel. Érdekes módon, a legnagyobb magyarnak, Puskás-Purczeld Ferencnek a beceneve sváb volt, és nem sértődött meg egyik kedvenc éttermem, a Rosenstein, ami egy echte zsidó étterem.

Komolyan az idegeimre megy már, hogy Magyarországon is mindenki azt találgatja, hogy ki a c…ny (roma), ki a b..i (meleg). Lehet, hogy ez csak nekem idegesítő, de mit csináljak? Én egy hülye sváb vagyok.”

Nyitókép: Youtube/Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunAttila
2023. május 05. 18:02
Én hozzátenném, hogy kretén is vagy, Isten tudja mitől tanár. Rád sosem volt szükség, de most már biztosan nem. Élvezd csendben, amit a fennvaló még ad neked, mert úgy jársz, mint a kvízrabbi. Egyszer csak felhajítod a pacskert. Nem, mintha bánnám.
István53
2023. május 04. 15:53
Én egy hülye sváb vagyok.” IGEN AZ ..........................
Hyazinth
2023. május 04. 13:10
Özvegy Vágónét is áthívták sorozatot nézni?
u.cserkész
2023. május 04. 13:10
"Én egy hülye sváb vagyok" Az az a ritka pillanat, amikor egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!