Nézzük meg a komcsik lélektanát

2023. április 13. 21:15

Azt tudja, hogy meg kell felelni Moszkvának, Brüsszelnek, akárkinek, várni kell az ukázokat, és akkor majd minden jó lesz.

2023. április 13. 21:15
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok.hu

„Mit tudunk tehát megint megállapítani? Hacsak nem volt megszálló hadsereg, összeomló ország, óriási elnyomás, akkor az emberek nagy ívben szartak a komcsikra. Ezt a hátratekintést csak azért tettem meg, hogy lássuk, hogyan szocializálódott a komcsi, mihez szokott hozzá, mit tekint természetesnek. És megállapításom veleje még akkor is igaz, ha sajnos a XXI. század eddig eltelt lassan negyed évszázadában azért két választást meg tudtak nyerni, ami pont a duplája a XX. századinak. Talán nem véletlen, hogy 13 éve újfent képtelenek rá.

Szóval, a komcsi, nevezzük most éppen dékásnak, momentumosnak vagy párbeszédesnek – utóbbit mondjuk nem nagyon ismerünk, több frakciótaggal bírnak, mint párttaggal –, mindig azt szokta meg, hogy neki, saját magának nem kell eredményt elérnie. A háta mögött mindig szuronyok hegye követi, bármit mond, bármit tesz, bármivel is fenyegetőzik, nem szükséges jótállnia érte, hiszen ott vannak a fegyverek. Ezért nem érti azt sem, hogy létezik szuverenitás. Egyszerűen nem tud ezzel a fogalommal mit kezdeni, mert hiányzik önmeghatározása alapjaiból. Azt tudja, hogy meg kell felelni Moszkvának, Brüsszelnek, akárkinek, várni kell az ukázokat, a pénzt, a segítséget, és akkor majd minden jó lesz. Akkor majd az embereknek, ezeknek a mucsaiaknak nem kell elmagyarázni, hogy mi lenne a jó, hiszen Rákosi óta tudjuk, hogy 9 millió fasisztával nehéz szocializmust építeni. Itt lesznek a fegyverek, aztán jó napot kívánok.

Ez van a komcsi lelkek mélyén. Ebben bíznak, erre tesznek komoly téteket. Semmit sem változtak az elmúlt 100 évben. Jöjjön a felszabadító Vörös Hadsereg, a NATO, az ENSZ, bárki, csak nekik ne kelljen munkát fektetni ebbe az egészbe. Meg lehetőleg akasszon helyettük szintén valaki más. Csak hadd irányíthassanak már!

Nem fognak.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2023. április 14. 12:54
Minden benne van abban, hogy 12 éve járnak szopni az urnákhoz, és bennük van a következő 12 is, ugyanis hajszálpontosan ugyanazt csinálják, amit 12-13 éve. Még annyi eszük sincs, hogy leálljanak például a háborús uszítással, miközben a választók 80 százaléka hallani sem akar semmiféle belekeveredésről. Csak így tovább, komcsik, fel az Orbán-háromnegyedre.
Dobrevita
2023. április 14. 10:07
A komcsi lélektan az uniót akar minden áron, szovjet vagy európai mindegy csak unió legyen, hogy minél nagyobb legyen a hatalom.
fabulon
2023. április 14. 01:05
Orbánról beszél ez a majom? Ma Orbán az aki verőembereket csak néha vesz igénybe, de személyre szabott törvényeket és lejárató propagandisták tömegeit annál inkább. A tanárok fejére odaültetette a rendőrminisztert, az orvosok fejére a szolgáit, és úgy változtatja ellenük a törvényt, hogy valahogy mindig úgy jöjjön ki, hogy ne sztrájkolhassanak, de kirúgni azért ki lehessen őket. Az ellenzéki polgármestereknél annyi pénzt sem hagy, hogy a kötelező feladatokat ellássák, az ügyvédeket lehallgatja. Emlékeztet ez a Kádár rendszerre? Na igen, engem se. Az még egy fokkal mindig emberségesebb volt, pedig ők tényleg kommunisták voltak.
Akitlosz
2023. április 14. 01:00
"Azt tudja, hogy meg kell felelni Moszkvának, Brüsszelnek, akárkinek, várni kell az ukázokat, és akkor majd minden jó lesz." A narancssárgák is ugyanezt tudják. Egy kis uniós támogatásért a saját anyjukat is eladnák. Hiába szívatja őket "Brüsszel" 17 helyett 27 követeléssel, akkor sem veszik a lapot. Egymással versengve a vörösök is és a narancssárgák is "Brüsszel" alatt tartják és akarják tartani az országot. Csak a módszerekben és a részletekben van eltérés. Mit akarnak a vörösök? - EU tagságot - NATO tagságot - köztársaságot - költségvetési hiányt - államadósságot - pénzrontást Mit akarnak a narancssárgák? - EU tagságot - NATO tagságot - köztársaságot - költségvetési hiányt - államadósságot - pénzrontást Aztán tessék, lehet szabadon választani közülük! A legnagyobb érdemi különbség a két társaság között, hogy mekkora legyen a SZJA kulcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!