Nem hiszem, hogy a párharc Lipcsében dől el

2023. február 22. 11:06

Nem szabad azzal foglalkozni, hogy mi történt a múltban. Interjú.

2023. február 22. 11:06
null
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik
Blikk

„Leipzig évek óta szerda-szombat ritmusban játszik, egymást érik a meccsek. Mégis, érződik, hogy a Manchester City elleni BL-nyolcaddöntő más, mint a többi találkozó?

Egyfelől nem, mert ugyanúgy kell készülnünk, mint a Bundesliga vagy a Német Kupa-meccsek előtt. Senkinek sem használna, ha túlpörögnénk és valamiféle stresszként élnénk meg a szerda estét. Másfelől csak most, a napokban jutott eszembe, hogy ez lesz pályafutásom első meccse a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, úgyhogy nekem különleges ez a találkozó. 

A csoportkörben a Real Madridot már legyőzte a Lipcse. Abba a győzelembe lehet kapaszkodni a mostani meccs előtt? Akár lelkileg, akár önbizalom szempontjából?

Nem szabad azzal foglalkozni, hogy mi történt a múltban. Az előző idényben egy csoportban voltunk a Manchester City-vel, Angliában egy nyílt meccsen kaptunk ki hat háromra, Lipcsében pedig mi nyertünk. Akkor a PSG-vel is két teljesen nyílt mérkőzést játszottunk, hazai pályán döntetlen lett a vége, vagyis a Real Madrid legyőzése mellett több olyan eredmény is volt, amelyekbe kapaszkodhatnánk, csakhogy ezzel nem sokra megyünk szerda este. A Manchester City nem a Real Madrid, más-más téren erős a két csapat – ugyanakkor mi is bizonyítottuk, hogy van bennünk kraft, véletlenül egyetlen csapat sem jut be a legjobb tizenhat közé.

Milyen formában van a Leipzig?

Örülök, hogy nem az Union elleni hazai vereséggel a hátunk mögött várjuk ezt a meccset, a Wolfsburg elleni győzelem kellett a csapatnak, de akármi történik, akármelyik csapat is nyer, nem hiszem, hogy a párharc Lipcsében dől el.”

Nyitókép: Ronny Hartmann / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2023. február 22. 17:36
Dominik, megjátszottam a tippmixen, hogy gólt lősz. 5-ös a szorzó, ne hagyj cserben.:-)
GyurkaPista
2023. február 22. 13:38
Hajrá Dominik!!! ÉS több lövést vállalj el!!! A te rúgótechnikáddal bűn csak y társakat helyzetbehozni, neked lőnöd (is) kell!!!
Kup Lung
2023. február 22. 12:36
A világ (szerintem) legjobb csapatával mindig felemelő játszani. ---- Csak nyugodtan vállald be a kapura lövéseket!
vip era
2023. február 22. 12:31
Hajrá Domi,az esélytelenek nyugalmával játszhattok. Hátha kisül belőle valami meglepetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!