Munkásnépből migránsnép

2023. február 13. 06:38

A szélsőbal a bevándorlókra és a szexuális kisebbségekre számíthat támogatókként.

2023. február 13. 06:38
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Ugyan mi vesz rá egy keletnémet srácot, hogy pár évvel a berlini fal leomlása után, tizen­nyolc évesen csatlakozzon a posztkommunista Demokratikus Szocializmus Pártjához? Nem azt olvastuk a tankönyvekben, hogy az egykori NDK »polgárai« (helyesebben alattvalói) örültek, hogy végre szabadok lettek, s az utódpárti sarokban csak az új német elitből kiszorult elvtársak tömörültek? De feltehetjük azt a kérdést is, mihez kezdhet a mai világban az a valamikori magyar szélsőbaloldali aktivista, aki balról támadta a Kádár-rendszert, s ezért 1968-ban elítélték a Pór György nevével fémjelzett maoista perben?

Nos, a két kérdést egy mondattal megválaszolhatjuk: mindketten a mai berlini kulturális elit megbecsült tagjai, akik fürdőznek a világváros sokszínű, befogadó légkörében. Jobbos magyarra fordítva: a multikulturális és genderfluid (képlékeny nemi azonosságú) katyvaszban, az új embertípust teremtő új Németország első számú kísérleti laboratóriumában. Az egykori keletnémet srác a ma 48 éves Klaus Lederer, a 3,7 milliós német főváros – egyben szövetségi tartomány – kultúráért felelős főpolgármester-helyettese.

A szélsőbaloldali Die Linke politikusa férfiházasságban él, amint azt a német jog pár éve megengedi. Elhatárolja magát a kommunizmus bűnei­től, idejében ismerve fel, hogy a szélsőbal már nem az agg keletnémet elvtársak fogyatkozó körei­re, hanem a bevándorlókra és a szexuális kisebbségekre számíthat támogatókként. És meg is hálálja azt, legutóbb például kiállítással »a berlini fal leomlásához is hozzájáruló felforgató homoerotikáról«.

A szivárványos mozgalom – amelynek csak a csúcsa volt a német válogatott aktivista fellépése a labdarúgó-világbajnokságon – mára befészkelte magát a munkahelyekre, az egyetemekre, a hivatalokba. Hangadói korunk KISZ-titkárai, az új elvtársak lettek. Ezt elégelte meg a magyar médiá­ban is hullámokat keltve Ralf Schuler vezető berlini újságíró, aki inkább a margóra szorult, semmint hogy – mint lapunknak is elmondta – »LMBTQ-idiótákkal« meneteljen. A minap jelent meg németül Schuler az Egyszerre lépő nemzedék című könyve az új konformizmusról.”

Nyitókép: WOLFGANG KUMM / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. február 13. 18:57
ezek bunozok es a bortonben a helyuk !
Lajoss
2023. február 13. 15:15
Sok értelme ennek a cikknek nincs..
Hazafi888
2023. február 13. 15:05
A németek még mindig nem fogták fel, hogy mit csinálnak velük a vezetőik. Nem egy penge agyú náció, az biztos.
Kristály
2023. február 13. 10:27
Ennyi buzi van németben hogy lehet rá számitani hogy befojásolni képesek a választást ?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!