Áradó életerő

2023. február 17. 06:32

Ezerszer eltemettek már, és mégis van magyar nyelv, kultúra, nemzetpolitika, kereszténység, vidéki élet, polgári lét.

2023. február 17. 06:32
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Szerbiában és Horvátországban olyan ütemben ürül ki az ország, ami a magyarországi helyzetnél ezerszer fenyegetőbb. Nem oktalanság továbbá azt állítani, hogy ennek a századnak a második felében Szlovákiának már csak hárommillió lakosa lehet. Ennek egy része újfent nem többségi szlovák, hanem cigány, magyar, tehát a nemzetállami kereteket már felettébb nehézkes lesz úgy gyakorolni, ahogyan Meciarék annak idején hitték.

Ugyanakkor, amikor a térségünket sújtó demográfiai krízis minden eddiginél súlyosabb figyelmeztetést jelent majd az akkori politikusoknak, talán lesz, lehet egy vékonyabb lélekszámú, de gazdaságilag, tudásban gyarapodó Magyarország. 

Annak az országnak pedig ugyanúgy központi szerepet szab majd az új helyzet, ahogyan oly sokszor történelmünk során, amikor már halottat kiáltottak nyugaton, majd megdöbbenve tapasztalták, hogy nagyon is élünk, mozgunk, járunk, cselekszünk. Ezerszer eltemettek már, és mégis van magyar nyelv, kultúra, nemzetpolitika, kereszténység, vidéki élet, polgári lét. Mindenünk van, és igaz, lehetne jobb is, de kielégítő teljesítmény a hóhér XX. század után, hogy egyáltalán még itt vagyunk.

Tulajdonképpen csakis rajtunk múlik, miféle jövőre készülünk. Saját arcot szeretnénk látni egy majdani tükörben, vagy megengedjük, hogy kósza borbélyok összevissza csúfítsák az ábrázatunkat? 

Eltűnt háromszázezer magyar, igen. De van még 9,6 millió itthon, és sok-sok millió a határ túloldalán és szerte a nagyvilágban. Nem is annyira a számokban, mint az áradó életerőben bízhatunk, amelyet soha nem szabad gyengíteni, gátolni. Szavazzunk az életre, legyen családunk, gyerekeink, dolgozzunk, járjunk emberek közé, és higgyünk rendületlenül magában az életben, mert akkor újra és újra legyőzzük a halált.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 18. 14:57
A Völner-Schadl beszélgetések? Bruhaha
benedek77
2023. február 17. 13:04
Szüljetek hitelre csicskák, kellenek a nertársaknak a dolgozó kezek az aksigyárakba:)
holder
2023. február 17. 13:02
Amíg olyan remek alkotások születnek, mint az Elkúrtuk, a Pozsonyi csata vagy az Aranybulla - a kultúrán keresztül a magyar nemzet fennmaradása nem kérdéses!
avízazúr
2023. február 17. 12:48
Zöldi írását még G. Fodor is politikai terméknek minősítené, mint ahogy az Orbán által egykor beígért "polgárosodott Magyarország" eszméjéről is bevallotta utólag, hogy csak választási csalétek volt. Zöldi bevette Orbán új ábrándját a Fejér-vármegyéből irányított 21. századi (feudális) regionális közép-hatalommá válásról, a magyar kivételességi, különlegességi tudatról és az ebből származtatott nagy magyar küldetésről. Amit pedig a környező nemzetekről ír, az ocsmányság, ráadásul veszélyes irány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!