Az istentelen istentisztelet

2023. február 07. 21:47

Azt hiszi a pásztor, hogy taníthatja a nyájat egy rideg elektronfelhő, amelyik csak összeollózza a tudását Istenről.

2023. február 07. 21:47
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Magyar Nemzet

„Mert tudta, hogy a bűnös embert a másik bűnös értheti meg, és csak az tudja igazán rávezetni az igazságra, a krisztusi útra. Olyanok, akik maguk is vétkeznek és szenvednek, akik maguk is ezerszer álltak már fel azok után, hogy visszaestek gyarlóságukba, hogy megélték magát az emberi létet. És akkor jön ez a Csanádi Viktor Holló plébános, és elhívja az istentiszteletére magát a lelketlen »létezőt«, az irgalom érzelmét ismerni képtelen gépet, hogy beszéljen Jézusról, prédikáljon a népnek! Prédikáljon, tanítson, mint ahogy a próféták, az Úr és az apostolok tették.

Elértünk abba a világba, ahol egyesek szerint egy, a megváltásra alkalmatlan és lélek nélküli robot majd mesélhet arról a hatalmas áldozatról, amit Jézus kereszthalála jelentett, a feltámadással egyetemben. Azt hiszi a pásztor, hogy taníthatja a nyájat egy rideg elektronfelhő, amelyik csak összeollózza a tudását arról az Istenről, akihez nekünk embereknek élő és eltörölhetetlen kapcsolódásunk van.

Jézus Krisztus az eucharisztiában a testét (és vérét) hagyta nekünk. Önmagát adta értünk a kereszten és őáltala, ővele és őbenne lelhetjük csak meg az egyetlen utat az örök élethez. Hús és vér. Nem szerverek és mesterséges intelligencia.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fado
2023. február 08. 12:41
Ez még csak a beszoktatás időszaka a nagy mutatványhoz: És láttam, hogy a földből feljön egy másik fenevad; két szarva volt, amely hasonló volt a Bárányéhoz, de úgy beszélt, mint a sárkány. Nagy jeleket tesz, még tüzet is parancsol le az égből a földre, az emberek szeme láttára; Megadatott és megtéveszti a föld lakóit azokkal a jelekkel, amelyeket képes megtenni a fenevad nevében; és azt mondja a föld lakóinak, hogy készítsenek bálványképet a fenevad tiszteletére, akin a kard által ejtett seb van, de életre kelt. Megadatott neki, hogy lelket leheljen a fenevad képmásába, hogy megszólaljon a fenevad képmása, és hogy akik nem imádják a fenevad képmását, azokat mind megölesse. Jel 13
Szexi Cicababa 💅
2023. február 07. 23:10
Legalább a robotok és az AI létezik! :))
még fokozza
2023. február 07. 22:52
A robotok nem hisznek istenekben. Miért is tennék? Már tudunk csinálni olyan robotot ami okosabb mint az ember. De nem tudunk csinálni olyat, mint amelyik annyira hülye mint az ember.
még fokozza
2023. február 07. 22:47
Sokan képzelik a mesterséges intelligenciát automatának. Ennek a tudatlanság és a félelem az oka. Tisztázzuk: a mesterséges intelligencia nem annyit tud amennyit az ember beletáplál. Önállóan tanul, tapasztalatoz szerez és kreatív, ez van a programjában. Csalóka ábránd abban reménykedni, hogy úgysem lehet okosabb mint az ember. Dehogynem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!