Orosz mítoszok, amelyek beszivárognak a hazai párbeszédbe is

2023. január 17. 16:16

Különböző helyekről hallom vissza ezeket, a médiából is bőven, aztán az egész feledésbe merül.

2023. január 17. 16:16
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Orosz mítoszok, amelyek beszivárognak a hazai párbeszédbe is. Különböző helyekről hallom vissza ezeket, a médiából is bőven, aztán az egész feledésbe merül, mintha semmi nem történt volna. Én emlékszem rájuk, itt van egy kis csokor, hogy másnál se merüljön feledésbe:

– Zelenszkijt meg fogják puccsolni (2022. március).

– Van egy erős megosztottság Zelenszkij és a katonai vezetés között (2022 májusa-nyara).

– Hiába a nyugati támogatás, az ukrán katonák nem tudják megtanulni a nyugati fegyverek kezelését, mert ők a szovjet típusú fegyverekhez értenek, az átképzés évekig is eltarthat. (2022. április-május).

(Megjegyzés: mintha nem történt volna meg az elmúlt 6 hónap, ez a fajta nararatíva most újra előjön a most bejelentett harci járművekkel és harckocsikkal kapcsolatban).

– Oroszország soha nem fog bombázni ukrán civil infrastruktúrát, kizárólag katonai célpontokra lőnek (2022 tavasza).

Ha félretesszük az esetleges eltévesztett találatokat, amelyek rossz helyre csapódtak, október óta ott tartunk, hogy Oroszország lényegében minden héten ukrán civil infrastruktúrát pusztít, hogy energia-, vízellátás és fűtés nélkül hagyja az ukrán lakosságot. Az ukrán katonaság megoldja az energiaellátást generátorokkal.

– »Az orosz klopfoló jól működik, lassan de szisztematikusan őrli fel az ukrán erőket«. (2022. júliusa-augusztusa).

Ezután az orosz védelem összeomlott, vissza kellett vonulniuk a harkivi területekről és a luhanszki területek egy kis részéből, és Herszont is fel kellett adni a Dnyeper jobb partjával együtt. Azóta a hónapok óta frontális támadások következtében néhány kilométert tudtak haladni óriási emberveszteségek mellett. Újabban Szoledárt, egy békeidőben 10 ezer fős város elkfoglalását jelentős győzelemként próbálják eladni. Nem az. Ettől függetlenül persze nem zárok ki egy sikeres orosz támadás lehetőségét, elvégre december óta már a mobilizált 300 ezer fős orosz katonai kontingens nagy része a fronton van. A következő egy-két hónap ilyen szempontból nagyon fontos lesz.

– A Nyugatnak elege van Ukrajna támogatásából, nem lesz több fegyver (2022 augusztus-szeptember).

(Megjegyzés: a Nyugatnak az ukrán támogatás még mindig aprópénz, és 2023 végéig már meg van erősítve, elfogadva Ukrajna támogatása).

– Az ukrán ellentámadás egy fikció, nincsenek eszközeik és kellő képzettség egy sikeres ellentámadás lefolytatásához (2022. augusztus-szeptember).

A rákövetkező 2 hónap alatt Ukrajna az oroszok által a háborús során elfoglalt területek 40%-át visszafoglalta.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: SERGEY BOBOK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2023. január 19. 00:55
Antonka, gondolom most majd jön az ukrán mítoszok listája, vagy abba inkább bele se fogsz, mert olyan hosszú lenne.... :D
Igazszó
2023. január 18. 13:08
Magadat idézd anton, vagy az angol hirszerzést... Ez így elég gyengus hohol propaganda, ebben a buzi cuckoldkonzi mandineres tálalásban. Hazug is, szánalmas is.
Zolotarjov
2023. január 17. 23:58
Összeomlik a rubel, Putykó rákos+parkinsonos+megmérgezték, az oroszok kifogynak a rakétákból, lőszerből, nincs is már tankjuk, Kína elfoglalja Szibériát
elfújta az ellenszél
2023. január 17. 22:13
Ne égesd már tovább magad, Antonevics. A dolgok nem feketék és fehérek, ilyen bárgyú szövegeket inkább odahaza Ukrajnában próbálj sikerrel eladni Például azt, hogy az ukrán katonáknak keleti gyártású fegyvereket kell szállítani, mert annak a használatát ismerik, éppen Zselé meg a szövetségesei mondtátok annak idején, most pedig ''beszivárgott'' orosz mítoszként hivatkozol rá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!