Meghallgattam Nádas Pétert

2023. január 20. 20:35

Elég fárasztó hallgatni, mert a gőg olyan szinten csapkodja az étert, hogy szinte viszket.

2023. január 20. 20:35
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Meghallgattam Nádas Pétert. Még egy 2006-os interjúja Friderikusszal. Elég fárasztó hallgatni, mert a gőg olyan szinten csapkodja az étert, hogy szinte viszket. De látszik, hogy nagy mogul.

Szóval egy érdekes gondolata volt, ami vonatkozik a mostani EU vitára is: kellene egy közös szótár Kelet-, és Nyugat-Európának, mert például a szabadság szó mást jelent egy gyarmatosító országban (ott inkább individuális), mint egy szovjetek által elfoglalt országban (ott inkább a függetlenséget jelenti. A demokrácia szó is mást jelent itt, mint ott.

Szerinte ezért lehet, hogy mi sokszor azt hosszük, hogy a Nyugat gyarmatosítani akar, ők meg azt hiszik, hogy mi diktatúrát akarunk. Ezutóbbit ő nem tette hozzá, csak én teszem hozzá. Szóval lehet, hogy az EU-val való konfliktusunk félreértéseken alapul?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 21. 23:23
Ki ez a fax? Kit érdekel ? Reif guri szte minden könyvét elolvastam. Ennek 1et se. Pedig Reifygyuri is 1 fax. nem tudja ,mi a frusztráció. Elmondom Bun Cohn. Nincs semmi hatalmad, se pénzed ,és megdögless a tehetetlenségtől.
teljesenertelmetlen
2023. január 21. 22:21
Semmiféle félreértés nincsen. Ezt már többször leírták. Az EU keleti bővítése egy soha vissza nem térő alkalom volt a nyugatnak az újragyarmatosításra. Éltek is vele.
Krupp Skya
2023. január 21. 17:30
Gábor György 2.00
Pelso j.
2023. január 21. 12:56
Fruzsi, mi is az a fontos, amit mondani akartál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!