Oroszországot öt ország támogatja nyilvánosan

2023. január 31. 21:22

Ezek a nemzetközi kapcsolatokban és a világgazdaságban betöltött súlya a nullához konvergál.

2023. január 31. 21:22
null
Anton Bendarzsevszkij
Facebook

„Gyakran felmerül, hogy hányan támogatják Oroszországot, és a vitapartnereim vagy a kommentelők gyakran olyan országokat emlegetnek, amelyek soha egyetlen egy publikus nyilatkozatukban SEM álltak ki Oroszország mellett a 2022 februárjában elindított háború óta. Tipikusan ilyen például India vagy Kína, amely valóban nagyobb mennyiségben vásárol orosz energiahordozókat és nem csatlakozott a nyugati szankciókhoz. Nyilván kihasználják a megnyíló üzleti lehetőségeket, és ki ne akarna olcsó nyersanyagokkal megtolni a saját gazdaságát ebben a nehéz világpiaci helyzetben?... Eközben ugyanezen országok felszólaltak Ukrajna területi integritása mellett, és humanitárius segítséget, valamint van köztük olyan, amely legutóbb például dízelgenerátorokat küldött Kijevnek.

Oroszországot pontosan 5 ország támogatja nyilvánosan: Belarusz, Észak-Korea, Szíria, Eritrea és Nicaragua. Könnyű belátni, hogy ezek a nemzetközi kapcsolatokban és a világgazdaságban betöltött súlya a nullához konvergál. Eközben az Oroszországot elítélő és különböző intézkedésekkel Ukrajnát támogató országok világgazdasági szerepe meghaladja a világgazdaság 60%-át. Egy másik ábrán pedig a legutóbbi, őszi szavazás az ENSZ-ben az orosz agresszió elítéléséről. Na azon például még Eritrea sem szavazott Oroszország mellett, akkor Moszkvának csupán négy (4) támogatója volt. Csak hogy tegyük helyre ezeket a dolgokat, mert én a tényekben hiszek.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. február 01. 18:48
elítélem feliratú klozetpapír ár alatt eladó
fusi.misi
2023. február 01. 14:30
Feltűntek egy ideje már a szarvaköztatőgye nyilatkozatai. Csak nem közpénzből fizetik ezt az idióta Bendazsevszkíjt?
zara
2023. február 01. 14:02
propagandista... a valÓságban a világnak elege van az usa zsarolásából, csak nyiltan nem mondhatják mert még hirtelen gondok lesznek a jogállamisággal és szankciókat kapnak...
mokány
2023. február 01. 13:50
A venezuelai kalaúz ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!