Korányi, az amerikai LNG-lobbista

2022. december 02. 10:14

Ezt jelentette volna a „magyarországi kultúraváltás”. Köszönjük, nem kérünk belőle soha többé!

2022. december 02. 10:14
null
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Magyar Nemzet

„»Az Európai Uniónak szüksége van az egységességre az Oroszország elleni szankciók fenntartásához vagy kiterjesztéséhez, ami a további agresszió elrettentésére irányuló szövetségi stratégia kritikus eleme; ezért létfontosságú az orosz földgáztól való európai függőség csökkentése« – nem, ez a mondat nem egy amerikai politikustól származik. 

Ezt a beszédet az elmúlt hetekben a figyelem középpontjába került Korányi Dávid mondta az amerikai szenátusban 2015 januárjában.

A magyar baloldal választási kampányát több mint hárommilliárd forinttal megtámogató Action for Democracy (AFD) vezetője LNG-lobbistákat idéző módon érvelt az amerikai palagázexport engedélyezési eljárásának életbe léptetése érdekében megtartott ülésen. Korányi akkor az Atlantic Council (AC) eurázsiai energiaügyekért felelős igazgatója volt.

A dollárbaloldal ügyeit vizsgáló Nemzeti Információs Központ az AFD kapcsolati hálóját bemutató anyagában is szerepel az AC. 

Ez a szervezet azért fontos, mert az AFD több igazgatósági tagja itt és a Soros György által támogatott NGO-nál is feltűnik. A beszámoló szerint az AC két munkatársa igazgatói tisztségben dolgozik a National Endowment for Democracy (NED) nevű szervezetnél. 

(...)

A hazai rezsicsökkentés 2013-as életbe lépése óta az ellenzéki pártok folyamatosan támadták az intézkedést. Egyértelmű, hogy a hazai energiapiac liberalizációja lett volna a céljuk. 

Az árszabályozás megszüntetése, illetve a palagázra épített energiapolitika viszont hatalmas terheket róna a magyar háztartásokra és gazdaságra is.Az amerikai progresszív körök, egybefonódva az LNG-lobbival, megkérték volna a kampánydotáció árát. 

Ezt jelentette volna a »magyarországi kultúraváltás«. Köszönjük, nem kérünk belőle soha többé!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2022. december 03. 14:35
Dávid, Pali büszke rád?
Namond
2022. december 03. 00:58
Hidrogén alapú energetikát.
világbéka
2022. december 02. 23:13
Ezek mér ennyire szőrösek? Talán hideg éghajlatról származtak és nem volt ruha?
APESZ72
2022. december 02. 20:04
ok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!