Guardian: Von der Leyent megszerette az EP, miután megtorolta Magyarország kihágásait

2022. december 21. 12:50

A brit balliberális lap szerint az Európai Parlament tagjai már évekkel ezelőtt elindították az első eljárásokat Magyarország ellen, és nagyon szerették volna, ha azok végül meghozzák gyümölcsüket.

2022. december 21. 12:50
null

A brit lap kedden megjelent cikkében azt írja, hogy Magyarország kihágásainak megtorlása nagy tiszteletet szerzett Von der Leyennek az Európai Parlamentben, amelynek tagjai már évekkel ezelőtt elindították az első eljárásokat Magyarország ellen, és nagyon szerették volna, ha azok végül meghozzák gyümölcsüket.

Felidézik, a múlt héten mind a 27 tagállamnak alá kellett írnia egy 18 milliárd eurós segélycsomagot Ukrajnának - „amelyet Magyarország vétóval fenyegetett meg, hacsak nem oldják fel a saját brüsszeli finanszírozását”.

Így az EU a nemzeti kormányok egyetlen nagy bazárjává válik, alkudozással és drámai kilépésekkel”

– közölte a brit portál véleménycikkében.

A Caroline de Gruyter írt publicisztika szerint a bizottság volt, hogy olyan ellentmondásos döntések felé terelte nemzetállamokat, amelyek nem tetszettek nekik.

Magyarország európai támogatásának több mint felét visszatartotta, mert megsértette az EU jogállamisági feltételrendszerét. Ez az elvi álláspont nagy tiszteletet szerzett Von der Leyennek a parlamentben – írta a brit lap szerzője, aki szerint az EP tagjai

már évekkel ezelőtt elindították az első eljárásokat Magyarország ellen, és nagyon szerették volna, ha azok végül meghozzák gyümölcsüket.

Azt írják, a 27 kormány közös döntések felé terelése az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek a feladata lesz, azonban őt nem igazán tisztelik az uniós fővárosokban, Brüsszelben pedig még kevesebb.

Von Der Leyenben úgy tűnik, hogy Európa végre megkapja azt az egyetlen telefonszámot, amelyről Henry Kissinger mindig is azt mondta, hogy Európát hívni kell”

 – zárták.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkaca
2024. január 20. 13:50
Nem méltó a folytatásra Alkalmas, humánus, jövőképpel rendelkező embert kell keresni
zoles
2022. december 21. 22:09
" EP tagjai már évekkel ezelőtt elindították az első eljárásokat Magyarország ellen" Nekem úgy tűnik, hogy most épp a korrupt EP tagjai ellen indult meg eljárás. De hát igaz a közmondás: aki hazudik az lop is.
DE JÓ
2022. december 21. 19:43
1, Ezek miért tesznek úgy, mintha még mindig tagjai lennének az Uniónak? Nem tűnt fel, hogy már nem azok? Mintha egy uniós pártbürokrata írását olvasnám. 2, Járt ez a nő valaha is egy percet is Magyarországon? Eltöltött egy pecet is valaha közöttünk? (A bölcsész kari meg Amnesty-s terápiás csoportok nem számítanak annak.) Akkor meg???
puszt
2022. december 21. 18:02
Pedig nem lett volna nehéz, ha egyből odafigyelnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!