Karácsony Gergely, a semmi politikusa

2022. december 27. 12:05

A főpolgármester annak a jéghegynek a csúcsa, amelynek felszín alatti része a felelőtlenség és az üresség politikája.

2022. december 27. 12:05
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Itt most nem az ott meghúzódó Gyurcsány-szálra gondolok, hanem arra, ahogy változik a korszellem, ahogy satnyul el az úgynevezett demokrácia. Karácsony Gergely jelenléte a legszomorúbb tünet, amiről ő maga nem tehet, hiszen pontosan úgy termelte ki őt a történelem, ahogy a hozzá hasonló, abszolút nem meghatározó arcokat.

A főpolgármester annak a jéghegynek a csúcsa, amelynek felszín alatti része a semmitmondás, a felelőtlenség és az üresség politikája. A kiüresedett vállalások, a választójog hamiskás hatalma és felemás gyakorlata a felelőtlen tömegek felelősség elől való menekülése mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ilyen színtelen, szagtalan politikusok kerüljenek vezető pozícióba.

Ez pedig azért veszélyes, mert mögöttük viszont egyáltalán nem ártatlan és semmilyen-emberek állnak, hanem az untig hangoztatott, viszont egyre inkább a szemünk előtt dolgozó nemzetközi elit. Ezért veszélyes, ha nincs nemzeti minimum a választáson elindulók önmeghatározásában, és ezért káros, ha a tömegek demokráciájában elindulnak olyan nímandok, melyekre a legtöbb ember saját magát projektálhatja.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. december 28. 16:40
https://www.origo.hu/itthon/20221210-a-dilettantizmus-femjelzi-karacsony-varosvezetoi-tevekenyseget.html
rókabácsi
2022. december 28. 12:32
mi lesz ezzel a szerencsétlennek bukása után? mindenki rá fogja tolni a szart! az elsíbolt pénzek ügyében! lehet, hogy fletó helyett is ücsörögni fog?
LancelotDuLac
2022. december 28. 09:00
"Karácsony Gergely, a semmi politikusa" -ezzel egyetértek! rászabadította az ellenzékre ezt a krónikusan hazudozó, kretén MZP-t, aki miatt orbitális vereséget szenvedtek.
Fed74
2022. december 28. 08:22
Rühes Bódi, senki nem kiváncsi a gazdáid propaganda szövegére! Te Faszszopó fidesz bérenc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!