Ukrajnában már fegyverekkel is fűtenek?

2022. november 30. 16:59

Danilovnak össze kellene tennie a kezeit, és annyit mondani, hogy KÖSZÖNÖM! Ezt a szót azonban Ukrajnában nem ismerik…

2022. november 30. 16:59
null
Bekezdések
Facebook

„Sokszor hallottam már, hogy azok az őrültek a legveszélyesebbek, akik első látásra normálisnak tűnnek. Ha valaki ugyanis habzó szájjal, az ajkát pöckölgetve, összefüggéstelenül magában beszél, azt könnyű beazonosítani, elszigetelni, és meg lehet próbálni kezelni. Azzal azonban, aki szemtől-szemben normális ember benyomását kelti, nehezebb dolgunk van, főleg, ha az illető komoly, felelős tisztséget tölt be.

Úgy hiszem, Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára az utóbbi körbe tartozik. Úgy őrült meg, hogy a viselkedésén még nem látszik, az azonban, amiről beszél, teljességgel leleplezi. Ez a normálisnak elkönyvelt őrült ugyanis azt írta a közösségi oldalán, hogy ha a Nyugat inkább nagy hatótávolságú rakétákkal látná el Ukrajnát, az a legjobb és leghatékonyabb megoldás lenne az energiaproblémákra. Szerinte ezek a rakéták olcsóbb megoldást jelentenének, mint a generátorok. A »derék« ukrán politikus ezzel arra reagált, hogy korábban a Nyugat több ezer generátor szállítását kezdte meg Ukrajnába.

Próbálom értelmezni, hogy Danilov mester mire gondolt. Sokadik nekifutásra sem látok összefüggést a nagy hatótávolságú rakéták és a tönkre vágott ukrán energiarendszer között. Rakétákkal ugyanis aligha lehet fűteni vagy felhasználható energiát termelni. Ha pedig ez a gonosz tekintetű politikus arra gondolt, hogy majd szétlövik az orosz rakétaindító központokat, akkor

  1. az oroszok olyan fegyverarzenállal rendelkeznek, hogy sok száz, akár ezer kilométerről is el tudják indítani a rakétáikat, és ezeket a központokat nem tudja Kijev lerombolni.
  2. ha valahogy mégis megpróbálnák megtenni, akkor azért Moszkva úgy megbüntetné Ukrajnát, hogy attól koldulnának. Akkor nemcsak az energiahálózatot tépáznák meg, hanem mindent.

De van ennek a Danilov-zagyvaságnak egy másik, szomorú vetülete is. Ha a világ olyan nagylelkű, hogy generátorokkal igyekszik segíteni az energiaproblémákkal küzdő Ukrajnát, akkor Kijevnek nem fegyvereket kellene követelnie, ismét, hanem Zelenszkijnek vagy éppen Danilovnak össze kellene tennie a kezeit, és hálás szívvel annyit mondani, jó „hangosan”, hogy KÖSZÖNÖM! Ezt a szót azonban Ukrajnában nem ismerik… Egyszer azzal kellene meghálálni, hogy le kellene állítani a különböző segélyszállítmányokat, és élelem helyett is lőszert kellene nekik küldeni. Egyék meg azt!”

Nyitókép: Ukrainian Presidency / Handout / Anadolu Agency / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 01. 08:06
Gávárít Mászkvá..by mandiner.ru
simonvitéz
2022. december 01. 01:03
Van der Leyen most elkottyantotta: 100 ezer halott ukrán katona van már! Persze utána már megvágták a felvételt, ez nem szerepelt benne.
káli
2022. november 30. 23:43
Ríjjá nyomi
beobachter1
2022. november 30. 22:43
https://www.origo.hu/nagyvilag/20221129-zelenszkij-amrikai-elemzes.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!