Ne lőj mindenre, ami mozog, mert elfogy a lőszer

2022. október 12. 08:37

Keresd ellenfeled legfájóbb, legsebezhetőbb pontját.

2022. október 12. 08:37
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Triviális megjegyzések lelkes küzdőknek és kezdő politikusoknak:

A háborúhoz forgatókönyv kell. A politikához is. Nem kell megnyerni minden csatát. A háborút kell megnyerni. Ezért aztán van csata, amit elkerülünk. Így van ez a politikában is. Könnyebb egy fronton küzdeni. Keresd ellenfeled legfájóbb, legsebezhetőbb pontját. Ne lőj mindenre, ami mozog, mert elfogy a lőszer.

Így van ez a politikában is. A háború erőforrásról is szól. Több erőforrás, magasabb győzelmi esély. És fordítva. Stratégiádat erőforrásod mennyiségéhez is igazítani kell. Így van ez a politikában is. Primadonnák a színpadra kellenek. A háborúhoz sereg kell, A politikához csapat. Fegyelmezett. Vezetett. Irányított.

A háborúban lőnek. A politikában is. Aki nem bírja, ne menjen el egyikbe se. A háború küzdelem az életért. A politika küzdelem egy jobb életért. Akinek csak egy kaland, annak jobb, ha kimarad mindkettőből.”

Fotó: FERENC ISZA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. október 14. 01:33
Rád addig lőnék, amíg kifogy a lőszerem.
Hill
2022. október 14. 01:28
Lőjjél szemekre. Balfasz
forsteandretredjemann
2022. október 13. 15:07
Nemsokára jön a hír, hogy Putyin lecserélte Szurovikint Franjo Giurcheanu transznyisztriai tábornokra.
rókabácsi
2022. október 13. 12:49
a fogyott lőszer a lószar! ami a tietek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!