Forradalmi fejtörő

2022. október 27. 17:17

Ezért kijár egy buksisimogatás a mi kikezdhetetlen logikájú miniszterelnökünktől.

2022. október 27. 17:17
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„A Nyugat ellenben ’56-ban gyalázatos volt, mert nem támogatta a függetlenségéért a Szovjetunióval szembeforduló Magyarországot (ezért a szovjet vezetők joggal érezték úgy, hogy szabad a pálya). Most viszont támogatja, hogy Ukrajna megvédje a függetlenségét az orosz agresszorral szemben – gondolhatnánk, hogy legalább ezért kijár egy buksisimogatás a mi kikezdhetetlen logikájú miniszterelnökünktől, de ő megint egy lépéssel a világ előtt jár, rámutatva: a nyugati fellépés csak a háború elnyújtására jó. (Szerencsére annak, hogy Irán rakétákat, Észak-Korea pedig lőszert szállít Oroszországnak, nincs ilyen hatása, hiszen ha lenne, biztosan nekik is jutna a kritikából.)

Valójában ezt is a békepárti Bibó István (és az őt dícsérőleg idéző, még nála is békepártibb Orbán) látta jól, mivel már 1956. november 4-én nyíltan kifejtette: »Felelőtlenség volna a magyar ifjúság drága vérével rendelkezni.«

Csak akkor azt mondja meg végre valaki: végül is a jó, vagy a rossz ügyért küzdöttek 1956 decemberéig az egerszegiek?”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. október 31. 00:39
Idióta, felsőbbrendű majom! Kösz az újabb kétharmadot.
Krupp Skya
2022. október 28. 08:09
"Forradalmi fejtörő" Ilyen is volt az ÁVH-toknál? Én csak körömletépésről és egymás akasztásáról tudok.
machet
2022. október 28. 05:07
Ez a faszkalap be van oltva politika ellen.Minek ugat akkor bele?
Nehidd El
2022. október 28. 00:03
"Csak akkor azt mondja meg végre valaki: végül is a jó, vagy a rossz ügyért küzdöttek 1956 decemberéig az egerszegiek?” A fajtád ellen, tehát jó ügyért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!