Nagyon vicces fiú ez a Prózsa István!

2022. szeptember 28. 17:23

Szerinte az én hitem és kereszténységem annyira torz, hogy én nem is Istent, hanem a sátánt imádom.

2022. szeptember 28. 17:23
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„SZEGÉNY FIÚ, HOGY EL VAN MÁR KESEREDVE, NEM ÍR NEKEM TÖBB NYÍLT LEVELET!

Hát nagyon vicces fiú ez a Prózsa István, aki most állandóan azon siránkozik, hogy nem kap választ a nyílt leveleire. Mondjuk, az elég abszurd, hogy szerinte az én hitem és kereszténységem annyira torz, hogy én nem is Istent, hanem a sátánt imádom, és még meg van lepődve, hogy normális ember erre csak ignorálással tud reagálni.

Szerintem ezek a gondolatok – ha tényleg komolyan el is hiszi, amiket mond – komoly tünetei lehetnek valamiféle csúnya pszichiátria kórképnek. Nagyon szomorú, hogy a jelenlegi magyarországi egyházakban ez a fajta kommunikáció és ez a lelkiség vált trendivé. Ezzel milyen egyházat akarnak építeni?

Amúgy nem értem ezeket a fiatal lelkészeket. Miért nem pozitív, vonzó módon beszélnek a kereszténységről? Miért azzal szervezik a táborukat, hogy mindenkit, aki más módon gondolkodik, mint ők, szimplán lesátánistázzák és agresszív módon nekitámadnak. Lehetőleg csoportosan, mert úgy van ám igazán bátorságuk! Mindez milyen módon testesíti meg a felebaráti szeretetet vagy a Mester örömhírét? Szerintem egy lelkésznek az lenne a dolga, hogy az emberekhez elvigye Jézus örömteli és felszabadító üzenetét és nem az, hogy sátánimádóként fantáziáljon egy katolikus teológusról, egyetemi oktatóról és a biblikus tudományok doktoráról. Ráadásul anélkül, hogy az életében egyszer is találkozott volna vele.”

Kapcsolódó:

A progresszívek, Perintfalvival az élen, alapvető dolgokat nem értenek – Prózsa István lelkész a Mandinernek
A progresszió azt követeli, ne nevezzük többé bűnnek a bűnt és ezzel akarja elvenni Krisztus kereszthalálának jelentőségét, figyelmeztet Ifj. Prózsa István, aki nem ír több levelet Perintfalvi Ritának.
Bővebben...

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hang
2022. szeptember 30. 11:41
Hát pedig.....
Vasgyari Tibi
2022. szeptember 29. 12:41
Mikor Jézus itt volt a földön, akkor a farizeusok, írástudók voltak a leginkább az ellenségei. Azok, akik annyira vakok voltak, hogy nem ismerték fel Isten Fiat, ehelyett meg akarták ölni. Büszkék voltak, mennyire ismerik az írásokat. Petintfalvi a végzettségével henceg, elvárja hogy emiatt elhigyjük hogy hiteles, de nem megy, ahogy a farizeusoknak sem.
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 29. 10:18
"Szerinte az én hitem és kereszténységem annyira torz, hogy én nem is Istent, hanem a sátánt imádom." Kedves Forintfalvi Rinya! Elkeserítelek, nemcsak Prózsa István, hanem az összes valódi keresztény (sok-sok százmillió) hívő szerint a te kereszténységed annyira torz, hogy te valóban nem Istent, hanem a Sátánt imádod. Tulajdonképpen a te kereszténységed nem torz, hanem NINCS! Ideje szembenézned a tényekkel. Persze, csak, ha nem vagy elmebeteg, mert akkor az egésznek nincs jelentősége. :-D
kefas
2022. szeptember 29. 09:46
Pedig már az első pápát is lesátánozták doktornő. Ráadásul a "Mester", ahogy ön nevezi. "Ettől kezdve Jézus jelezni kezdte tanítványainak: Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de harmadnap feltámad. Péter félrevonta, és szemrehányást tett neki ezekkel a szavakkal: „Isten mentsen, Uram! Ilyesmi nem történhet veled.” Megfordult és rászólt: „Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem arra van gondod, amit az Isten akar, hanem arra, amit az emberek akarnak.” Mt 16.21-23 Azt jelenti ez, hogy bizony a legjobbakban is működhet a gonosz. Dehát ön ezt biztos jobban tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!