A kormány megnyitja az utat az illegális, életveszélyes abortuszok felé

2022. szeptember 13. 19:10

Most kihagyom az „én megmondtam” részt.

2022. szeptember 13. 19:10
null
Antoni Rita
Antoni Rita
Facebook

„A kormány megnyitja az utat az illegális, így a nők számára akár életveszélyes abortuszok felé - és nyugodjatok meg, lesz ez még rosszabb. (Most kihagyom az »én megmondtam« részt.) Aki a kétalkalmas (és mellesleg, a terhesség megtartása szempontjából totál hatástalan) védőnői vegzáláson nem kívánt részt venni, az eddig is Bécsbe ment. Most majd még többen fognak így tenni - aki pedig nem kíván szívhangot hallgatni, mert lelki zsarolás nélkül is képes felmérni az élethelyzetét és döntést hozni, de nincs pénze külföldre menni, majd otthon próbálkozik. Az a baj, és amit még mindig nem sikerült megérteni, hogy az esetek többségében úgyis az lesz, amit a nők akarnak – és az állam dolga és lehetősége egyedül az, hogy a döntésükben támogassa őket. Vannak olyan nők, akik valójában meg akarják tartani a váratlan terhességüket - őket kellene segíteni abban, hogy ezt a körülményeik dacára is megtehessék. Az állam, akármilyen eszközöket vet be, nem fogja tudni a nők akaratát befolyásolni. De hogy azért egy pro tippet is mondjak: az abortuszok számát TB-támogatott fogamzásgátlással és átfogó iskolai szexedukációval lehet csökkenteni. Azaz, azt lehet megakadályozni, hogy a nem kívánt terhességek létrejöjjenek. Azt, hogy a nők mit kívánjanak, vajmi kevéssé lehet befolyásolni. Tudom, szomorú, de ez van.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. szeptember 15. 18:33
„A kormány megnyitja az utat az illegális, így a nők számára akár életveszélyes abortuszok felé ..." Szomorú, hogy ennyire gyűlölöd a benned fejlődő apró életet. Hányingerkeltő vagy, nem nő.
Dolll
2022. szeptember 14. 18:12
Kedves Antoni Rita! Maga magától ilyen hülye, vagy fogja valaki a kezét????? Miért menne valaki illegális abortuszra, (meg amúgy hová is?) csak azért , mert lejátszák neki a magzat szívhangját, vagy megmutatják neki az ultrahangos fotót???? Maga tudja, hogy mekkora hülyeséget mondott most??? Direkt kelti -alaptalanul- a hangulatot??? Vagy bízik mások írástudatlanságában....is?
annamanna
2022. szeptember 14. 16:04
Ez azért marhaság, mert az abortuszról NEM A NŐ DÖNT EGYEDÜL. Nem EGYEDÜL CSINÁLTA A GYEREKET, ÉS NEM EGYEDÜL FOGJA FELNEVELNI. Viszont a szívhangot csak neki játsszák be, miközben vagy a pasija, vagy a szülei azok, akik a végső döntést teljes egészében meghozzák, és mivel a legtöbb nő tökegyedül nem vágna bele a babába, ezért aláveti magát annak, amire mások ráveszik.
csulak
2022. szeptember 14. 14:00
annyira buta liba vagy, hogy meg egy torveny szoveget sem tudod ertelmezni ! ezert kar szerepelni libuska!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!