A fegyelem a mi erősségünk, ne engedjünk ebből!

2022. július 14. 10:19

Kár úgy tenni, mintha nem lenne komoly igazságtartalma a Parlament döntésének.

2022. július 14. 10:19
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu

„A »katázás« óriási könnyítést hozott a kisvállalkozásoknak, jelentős szerepe volt a gazdaság kifehérítésében, de lássuk be, hogy igen sokan, bizony-bizony bújtatott munkaviszonyként is használták, jelentős adóterhektől megkímélve magukat. És ha valami nem vagyok, hát az adók barátja nem, de a szabályok, azok szabályok. Ezért nem látom túl korrektnek hogy egyesek munkaviszonyban X mennyiségű adót fizetnek, mások pedig kvázi munkaviszonyban X/3-at.

Sok összetevőből adódik a jobboldal ereje, a közösség cselekvőképessége és mindezek közül az egyik legfontosabb a fegyelmünk. A fegyelem – egyesek ezt valami oknál fogva érdekesen értelmezik – nem vakhitet vagy feltétel nélküli megalkuvást jelent, távolról sem. A fegyelem annak megértése, hogy a közösség érdekei bizonyos kérdésekben sokkal inkább előrébb valóak, mint az egyéné. Még inkább megérthetjük ennek az erejét, ha megnézzük, mennyire döbbenetesen hiányzik ez a baloldalból. Fogalmuk sincs arról, mit jelent a saját érdekeiket a közösség mögé helyezni, azonnal és rapid módon robban minden hiszti. 

Az egész világ élezi a kést, amit a nyakunkra tenne, az Európai Unió az utolsó utáni pillanatig is elmegy, hogy most már aztán tényleg komoly gazdasági nehézségeket okozzanak nekünk, mint magyar társadalomnak, miközben ugyanők jóemberkedésből egy valóban létező háborús agresszióra válaszul olyan szankciókat hoznak, amellyel a legnagyobb kárt saját maguknak okozzák.

Mindezekben a magyarországi elvtársaik a nemzetközi baloldalnak a végletekig közreműködnek, elég csak a minapi, Európai Parlamentben meghozott döntést megnézni. Mondjuk már ki pestiesen: kurva kemény helyzetben vagyunk. És mindezek dacára, amikor az egekben szárnyalnak az energiaárak, a magyar kormány az átlagfogyasztásig továbbra is tartja a rezsicsökkentést, biztosítva ezzel a magyar fogyasztóknak Európa legalacsonyabb fogyasztási árait.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. július 14. 20:43
Mi hiszünk a fegyelemben és a jogállamban (az ítélkezést kivéve), de Orbán nem. A hiú és nagyképű Orbán, aki állandóan kibeszél szerepéből, beszólásaival másokat sérteget, nem vállal felelősséget gazdasági-politikai intézkedései következményeiért.
pemete jakab
2022. július 14. 19:43
"Kár úgy tenni, mintha nem lenne komoly igazságtartalma a Parlament döntésének." A politika nem az igazságról szól. Orbánéknál meg különösen nem.
virgo
2022. július 14. 19:13
Én azt gondolom, aki jobboldali újságíróként nem szereti, ha lakájmédiázzák, annak meg kell írnia erről a döntésről, hogy elhamarkodott és elhibázott. Amennyiben a Fidesz vezérkarának nem jön meg az esze idejében, meg is érdemli, ami ezután jön. Írom ezt Fidesz-szavazóként- persze a főninek ennél több esze van, a tapasztalat legalábbis ezt mutatja (emlékezzünk a netadós ötletre).
Rasdi
2022. július 14. 18:14
KATA is, meg a többi követhetetlen rövidítéskupac lényegében mind rendszeridegen, és a különböző határaikkal, no meg a vonatkozó számtalan módosítási rendelettel leginkább a gazdasági "infrastruktúrát" működtető szereplőknek kedvez. Jogászok, könyvelők, adószakértők, könyvvizsgálók, gazdasági "tanácsadók", meg a jó ég tudja még ki mindenki. De a bonyolultság miatti fokozott ellenőrzési kapacitás is ideszámítható. Jellemzőjük, hogy tényleges értéket nem teremtenek, hanem a termelőkapacitások által megtermelt értékek elosztása körül sertepertélnek. És jobban megélnek belőle, mint akik a tényleges értékeket megteremtik, és közvetlen fogyasztási igényeket elégítenek ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!