Hogy ki az európai fajú meg ki nem, ezt gyorsan tisztázni kéne

2022. július 24. 12:13

Utoljára fajelmélettel Orbán Viktor előtt ilyen nyíltan, vállaltan Gheorghe Funar merészkedett a nyilvánosság elé.

2022. július 24. 12:13
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Utoljára fajelmélettel Orbán Viktor előtt ilyen nyíltan, vállaltan Gheorghe Funar merészkedett a nyilvánosság elé. Neki is a nem európaiakkal volt baja, igaz, ő a magyarokat nem tartotta elég európaiaknak. Azt hirdette, hogy a magyarok olyan ázsiai jöttmenteknek, akiknek az ősei nyereg alatt puhították a húst – és azóta se váltak alkalmassá az európai beilleszkedésre, integrációra, keveredésre. Óvta is a jaj de nagyon európai románokat az együttműködéstől. Olyant, hogy a magyarokkal nem tanácsos keveredni, olyant azt hiszem még Gheorghe Funar se mert mondani. Orbán Viktor mert nagyot lépni előre a funari úton!

Ezt, hogy ki az európai fajú meg ki nem ezt gyorsan tisztázni kéne, Egyszer a Türk Tanácsban villogni, ázsiai kapcsolatokat, üzletet kunyerálni – és aztán az Európán kívüliek ellen izgatni kormányzati stratégiának álcázott hagymázzal - ez kissé ellentmondásosnak tűnik. De hát ki törődik manapság a koherenciával, elvszerűséggel és más, a tiszta fajoktól idegen úri huncutságokkal.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. július 25. 21:07
Oké, te nem.
VeJoLa
2022. július 25. 16:11
Tényleg óriási lehet a baj, ha Orbán helyzetértékelésének egyéb kitételeit már még parázna boróka se vitatja, és csupán a "faj" fogalom szociokulturális dimenzióit tagadja le, -- holott a "nem" fogalomnál már-már ez az alapértelmezés, és bűn a biológiai dimenzióra még csak utalni is!
fogas paduc
2022. július 25. 12:32
Boróka! Vigyázz, mostanában nem szabad választási lapokat égetni, s nem csak a tűzgyújtási tilalom miatt. Mindazonáltal - mivel biológiailag " európai " emberi faj nincs, ebből nyilvánvaló, hogy a miniszterelnök kultúrális felosztásról beszélt. (Mert., ha nincs biológiailag európai emberi faj, akkor ugye keveredni sem tud. - tehát ez is igaz)) Úgy néz ki, hogy az iszlám kultúrának sem sikerül elkeverednie a keresztény alapú kultúrában, és ez fordítva is igaz, bár ez utóbbi esetben is az iszlám alapú kultúra az összeférhetetlen. Ha te ezt nem hiszed el. akkor oldódj fel a muszlim kultúrában. De ha esetleg elhagyod a fejed ennek során, azért nem az Orbán lesz a felelős....
Vakfolt
2022. július 25. 10:01
"Ezt, hogy ki az európai fajú meg ki nem ezt gyorsan tisztázni kéne" Veletek ellentétben szerintünk ti is európaiak vagytok, bár a szerbekkel együtt a vallás dolgában már vannak különbségek, de ezek még nem olyan vészesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!