Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ha Herszon veszélybe kerül, alighanem tovább eszkalálódnak a dolgok

2022. július 21. 14:47

Innen sokkal nagyobb arcvesztés lenne kivonulni, mint Kijev mellől.

2022. július 21. 14:47
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Az orosz légvédelem úgy tűnik egy olyan központi, rendkívül fontos objektumot sem tudott megvédeni, mint az Antonovsky híd Herszonban. Meg járható, de korlátozottan. Utánpótlás szempontjából fontosabb a vasúti híd, a Nova Kakhovka-i gátperem meg teljesen aligha tehető járhatatlanná a gát megsemmisítése nélkül, de ez akkor is nagy arcvesztés, és potenciálisan logisztikai rémálom az oroszoknak. A háború jórészt logisztika, Herszonnak van kikötője, reptere, helikopterrel is lehet utánpótlást szállitani, de az előbbi kettő módszer ugyanúgy sebezhető, mint a hidak, a helikopterek kapacitása pedig véges.

Kérdés erre milyen választ adnak az oroszok. Ők eddig minimálisan romboltak Dnyeper hidakat, Bug hidakat, de megtehetik. Ha Herszon veszélybe kerül, alighanem tovább eszkalálódnak a dolgok, mert innen sokkal nagyobb arcvesztés lenne kivonulni, mint Kijev mellől. Komoly hír, immár nem irreális a Herszon elleni ukrán támadás.”

Nyitókép: STRINGER / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amon-Li-Sa
2022. július 22. 10:34
https://www.youtube.com/watch?v=UiNg2jwp5EQ Ez lenne az a híd? Ha igen, azok a híres Himarsok nem sokat érnek.
konfucius
2022. július 22. 09:17
Elképesztő ez a figura. Azért gáz a híd eltalálása, mert arcvesztés. Az nem zavarja demkót, hogy senkinek nincs fogalma arról, mit mikor és miért csinálnak a ruszkik. Az egész nyugat csak reagál az oroszok húzásaira, és próbálják valahogyan megmagyarázni, amit látnak. Az oroszok viszont pont leszarják, hogy a nyugat mit gondol, ők a saját dolgukkal foglalkoznak...
kaffogó hebrencs
2022. július 21. 22:34
Nos, az ukránok max a gazdáik metélt farkát fogják kiverni, nem az oroszokat a "megszállt" területekről.
fado
2022. július 21. 18:27
USA már döntött. Az utolsó európai emberig harcol Oroszország ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!