Joga volt az EU-nak úgy dönteni, hogy mély válságba taszítják a Föld szegényebb népeit?

2022. június 21. 14:16

Eláruljuk: ugyanúgy nem érdekelte őket a véleményük, mint ahogy a magyarok véleménye sem.

2022. június 21. 14:16
null
Volner János
Facebook

„Az Európai Unió szankciós politikájának olyan drámai következményei vannak, amelyekről a fősodratú sajtóban gyakorlatilag soha nem tárgyalnak.

1. Az orosz energiahordozók szankcionálása miatt az EU gazdag, nyugat-európai országai felvásárolják az ázsiai országok elől az eleve szűkös kínálatú LNG-t (folyékony földgázt). Emiatt több ázsiai ország energetikai rendszere össze fog omlani, emberek milliói pedig áram nélkül maradnak csak azért, mert az Európai Unió vezetői úgy döntöttek, ahogy.

2. Szintén az oroszokat sújtó szankciók miatt válik brutális mértékűvé az élelmezési válság a világ számos régiójában. Ott már nem csak arról van szó, hogy minden drágul és ez kellemetlen, hanem arról is, hogy emberek milliói éhezni fognak, sőt éhen is halnak a nyugati szankciók következtében. Vigyázó szemetek Srí Lankára vessetek!

3. A klímaváltozás elleni küzdelemben élen járni akaró Európai Unió valóságos gazdasági és ökológiai atombombát dob a zöld törekvésekre. Németország a lehető legszennyezőbb módon szénerőművek csúcsra járatásával szeretné megoldani a saját szankciói által előidézett energiaválságot, az európai felvásárlás miatt LNG nélkül maradt országoknak pedig egyszerűen nem lesz más választásuk az energiatermelésre, csak a szén. Az ökológiai következmények meglehetősen egyértelműek. Az már csak apró érdekesség, hogy Gretha Thunberget éppen emiatt láthatatlanná tette az őt nemrég még lelkesen futtató liberális sajtó.”

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2022. június 23. 11:10
A sok okos uniós vezető, egyszer sem hallgatnának Orbánra, persze utólag elismerik ,hogy igaza volt. Sokra megyünk vele. Tehetségtelen képmutató néprontók !
alteregon
2022. június 21. 22:19
A dollárt nem szabad hirtelen bedönteni, mert akkor jön a sarokba szorított patkány atomháborúja
Bergengócián
2022. június 21. 22:11
Egyet értek a szerzővel és csak egyetlen mondatot emelnék ki: Vigyázó szemetek Srí Lankára vessetek! Nos, Srí Lankának már a neve is sokatmondó: Democratic Socialist Republic of Sri Lanka Vagyis Demokratikus Szocialista Köztársaság. Na de milyen lehet az a demokratikus szocializmus? Hát biztos nagyon jó, mert még nem olvastam kritikus véleményt róla. Nos oroszok ide vagy oda, Srí Lanka nyomoráért a legtöbbet saját kormánya tette, amikor két éve betiltotta a műtrágyákat és kötelezővé tette az organikus földművelést. A következmények szerteágazók voltak, és egyik sem szívderítő. Ilyenek mint éhinség, pénzügyi összeomlás, mert a maradék dollárjukon élelmiszert kellett importálniuk. Fertiliser ban decimates Sri Lankan crops https://www.reuters.com/markets/commodities/fertiliser-ban-decimates-sri-lankan-crops-government-popularity-ebbs-2022-03-03/
Niki1987.
2022. június 21. 22:00
És akkor ma valamelyik eu-s vezető azt mondta, hogy Oroszország miatt van éhezés, mert nem engedik ki a kikötőkből az ukrán hajókat... Az ő szankcióiknak persze semmi köze az éhezéshez... A rohadt anyját az összesnek, teljesen alkalmatlanok bárminek a vezetésére is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!