Téglával fejbedobni egy nőt mindössze 29 ezres büntetést „ér”

2022. június 13. 08:48

...Varga Juditnak igenis lenne dolga az áldozatsegítésben.

2022. június 13. 08:48
null
Csengel Karina
Csengel Karina
Mérce

„Csupán a szerencsén múlt, hogy nem tört be a koponyája annak a nőnek, akit férje gyerekei szeme láttára téglával dobott fejbe. Az ütés azután érte a nőt, hogy a férfi kirángatta az utcára, és arra akarta kényszeríteni, hogy hagyja el a házat, a nő azonban magához próbálta hívni az udvaron álló két gyermekét – olvastam a napokban. A nő csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást, mégsem hagy nyugodni, mi történhetett azután, hogy a mentők ellátták a sérüléseit.

Könnyen lehet, hogy nem volt más választása, mint hazamenni, és továbbra is egy fedél alatt élni bántalmazójával. Mert nincs kihez fordulnia, nincs miből és hova költöznie, mert fél, hogy a férje megtalálja, és még durvábban bántalmazza őt vagy a gyerekeit – ennek a kényszerhelyzetnek a fenntartásához pedig szemrebbenés nélkül asszisztál a rendszer. Bár jó hír, hogy a tavaly augusztusban történt esettel legalább foglalkozott a hatóság, de csak közel egy évvel később, idén júniusban hozott döntést a bíróság, ráadásul kifejezetten aggasztót: a férfi súlyos testi sértés kísérlete miatt állt bíróság elé, amiért végül 29 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

29 ezer forint. Ennyit ér ma egy nő bántalmazása, ami könnyen tragédiával is végződhetett volna. Ennyit ér ma két gyerek élethez, testi-lelki épséghez való joga – ahol bántalmazott nő van, ott sok esetben bántalmazott gyermek is van (ha az anya ütlegelésének látványa nem érne fel önmagában egy életre szóló lelki sérüléssel). Talán legközelebb az ő fejük felé repül majd a tégla. Talán legközelebb nem ússzák meg ilyen »könnyen«.”

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. június 14. 16:57
Vajna Timit megdádázta Kamu Roland, kapott négy és fél évet. Ennek az áldozatnak is a parókaügynök mellé kellett volna feküdnie, akkor meg lett volna a négy és fél év az izomagyúnak!!! Következtetés: nem mindegy, hogy kit vernek!!!
madar299
2022. június 14. 09:00
Szögi Lajost a gyermekei előtt verték agyon. Tudod mennyi bűntit kaptak a lincselők ? + a falvédők "kiharcolták" , hogy a rossz börtön körülmények miatt, több milla kártérítés is jár nekik. Simon Tibor FTC labdarúgót , szintén agyonverték, a bíró ahelyett hogy a lincselésben résztvevő valamennyi állatot egységesen elitélte volna, azt vizsgálta évekig , hogy ki ütött,ki rúgott és hogy mely testrészre ! Döbbenet ! Gondolat kisérlet : ha u.ez egy "rozsi" -val történik , valyon milyen lett volna a bírói itélet , akkor az egész bagázst egységesen büntetik, életük végéig a börtönben rohadnának !
józan paraszti ész
2022. június 13. 20:05
Azért azt is meg kellene büntetni aki a nőt legalább kétszer megdugatta a bántalmazóval Ja, hogy a nő önként feküdt össze az állattal? Ez nem áldozat hibáztatás, hanem a figyelem felhívása a hülyeségre.
balbako_
2022. június 13. 17:58
Minden téglához egy igazságügyi minisztert? Vagy mi a faszt akar ez a liba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!