Az ukránok akkor tennék jól, ha csatornába öntenék Orbánék miseborát

2022. május 31. 09:24

A keresztényfasiszta Magyarország azt adja nekik, ami lényege: az aljas cinizmust, miseborként.

2022. május 31. 09:24
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„A cinizmusnak, az embertelenségnek és a butaságnak is van határa, civilizált országokban. Magyarországon nincs. A Putyin-barát Orbán-rezsim miseborral támogatja Ukrajnát, ahol éhség van, ahol az életükért harcolnak, és ahol népirtás zajlik. Nőket erőszakolnak a »keresztény Oroszország« barbár katonái, kórházakat és óvodákat bombáznak, emberekre vadásznak, tömeggyilkosságokat követnek el. Magyarország a legkisebb támogatást és védelmet is megtagadja, az ukrán menekültek elkerülik az országot még tranzitországként is, mert nem gondoskodnak róluk rendesen.

Van mégis magyar támogatás. A keresztényfasiszta Magyarország, amely békepártiságnak nevezi az embertelen közönyt és a segítség megtagadását (amivel az oroszok háborúját támogatja), azt adja az ukránoknak, ami lényege: az aljas cinizmust, a képmutató mocsokságot, a szégyellni való gazemberséget, misebor formájában. S ezzel azt játsszák el, mintha ők segítenének, mintha nem lennének közömbösek, hanem a keresztényi szeretet vezetné őket, s mintha azt adnák, amire az ukránoknak ebben a helyzetben a legnagyobb szükségük van.

Lám, a békeszerető magyarok misebort küldenek. Hányni kell. A Biblia szerint mindenkinek azzal kell segíteni, amire a legnagyobb szüksége van. A megtámadott Ukrajnában ez nem a misebor, ahogy a menyasszonyi fátyol sem az, ennyi erővel küldhettek volna azt is.”

Kapcsolódó

Miseborszállítmánnyal segíti Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket
A szállítmányt Soltész Miklós indította útnak hétfőn. Bővebben is érdekel...

A szállítmányt Soltész Miklós indította útnak hétfőn.

Nyitókép: Beregsurány, 2022. május 26.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke (középen) a beregsurányi segítségponton tartott sajtótájékoztatón 2022. május 26-án. Továbbra is működik és fogadja az Ukrajnából érkező menekülteket a magyar-ukrán határon létrehozott öt segítségpont. Balról Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője.
MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ivanoohe
2022. június 01. 17:24
Misebort na
ivanoohe
2022. június 01. 17:24
Na te szarkupac Nem a kormány adja a mise bőrt hanem egyik egyház a másik egyháznak Te idióta Zugfirkász
Búgójakab
2022. június 01. 17:07
A misebort nem a kormány küldte, hanem egyházi adomány. Ennek a Bartusnak viszont egy koporsót kellene küldeni mint a Jókai regényben. De sürgős kezelésre szorul az biztos.
Oska
2022. június 01. 14:10
Az ilyenre írta Petőfi, hogy sehonnai bitang ember. Válts pszichiátert, mert az eddigi kezelések a jelek szerint teljesen eredménytelenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!