Beakadt a lemez

2022. április 21. 08:23

A Freedom House szerint Magyarország hibrid rezsim, a legsikeresebb évünk pedig 2006 volt.

2022. április 21. 08:23
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„A washingtoni Freedom House legfrissebb »demokráciajelentése« szerint Magyarország átcsúszott a hibrid rezsimek közé – írja lelkendezve a 444.hu. Vannak ugyan idehaza választások, de a demokrácia intézményei törékenyek. A hibrid rezsimek vezetői a hatalom érdekében feladták liberális demokrata elkötelezettségüket. »Orbán Viktor jól példázza ezt a tendenciát. Bár engedélyezi a választásokat, de az államapparátust az ellenzékkel szembeni harc szolgálatba állította.« Jogvédőék szerint az idei szavazás nem volt sem szabad, sem tisztességes. Érdekes, az EBESZ ezt nem így látta, sőt a vesztes pártok sem álltak elő panasszal.

Korábban lapunk birtokába jutott egy Soros-alapítvány-exigazgatóval készült Skype-interjú a Freedom House módszereiről: »Elemzés helyett gyakorlatilag agitprop anyagot írtak. Ennek lényege, hogy amikor a barátaid kormányon vannak, akkor az ország jól teljesít. Ha nem ők, akkor akármit is csinálnak, az nem elég jó.«

A szabadságkutatók szerint a legsikeresebb évünk 2006 volt, azt kellene újra megcéloznunk. (Abban az évben mi is kutattuk a demokrá­ciát, de a gyurcsányi könnygázfüstben nem találtuk…) Mi idehaza úgy látjuk, a washingtoni megmondóemberek alkalmassága romlott, nem is kicsit. Rutinból és többnyire hozott anyagból dolgoznak, ráadásul mintha beakadt volna a lemez… Jót tenne nekik egy kis magyarországi kiruccanás. Élő egyenesben láthatnák: jé, a Fidesz-győzelmek dacára ma is zavartalanul uszíthat az ellenzéki sajtó, senki sem veszi el a Telextől a klaviatúrát, a Klubrádiótól a mikrofont, az ATV-től a kamerát, és a nagy fekete autó sem visz el senkit!”

Nyitókép: Screenshot / freedomhouse.org

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. április 21. 16:25
2006- ban dőlt a lé nyugatra eltudjuk képzelni hogy mennyire sajnálják a 2006-2010 évet .
Gullwing
2022. április 21. 12:46
Ezek hazudnak reggel, délben és este. A ballibcsiknél ez már a génekben van.
Voltkocsmáros
2022. április 21. 12:37
Nem a lemez akadt be,a hülyéi nem értik hogy van egy másik oldal is,amin jobb zenék vannak.
Ohel
2022. április 21. 12:27
A magyarországi kiruccanással se lennének előrébb. Nem tudnak magyarul csak néznének és nem értenének semmit. A tolmácsukat kell lecserélni valami értelmesebbre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!