Zakeus, ma téged kell megköveznem!

2022. április 08. 20:51

Ha ez kormánypropaganda, várjuk, hogy milyen is a pártsemleges Krisztus-követés.

2022. április 08. 20:51
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„»Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él« – mondta továbbá szintén a Megváltó és hirdeti az egyház.

Ha jól értem, ezzel szemben a mostani alternatív ajánlat az, hogy aki a kormányellenes bázisközösség tagja, az négy évig ellenáll egy szabadon és demokratikusan megválasztott földi »rezsimnek«, utána pedig vagy sikeresen leváltja azt, vagy nem.

Ha nem, akkor automatikusan meghosszabbodik a szentáldozás- vagy úrvacsorabojkott, no pasaran? Az üdvösséggel kapcsolatban esetleg valami elképzelés? Az klassz, hogy összegyűlünk és felváltva szidjuk Erdő Pétert és Orbán Viktort, de ha a szeánszról kijőve elüt egy autó, vajon megigazultan lépek a Teremtő elé? Ha idős, beteg rokonomhoz nem hívok papot, mert óegygé, attól nagyobb valószínűséggel leszünk örökre együtt Isten országában? Tényleg érdekelne.

Aktuálisan egyébként – így, nagypéntek előtt egy héttel – a bázisközösség leendő vezetője arról értekezik híveivel (hányós emodzsi kíséretében), hogy egy zárt(!) Facebook-csoportban öt polgár azt boncolgatja, ügynök-e ő vajon vagy megszállta a Sátán

(ő bezzeg nem boncolgat, hanem kijelent: a Vasárnap álkeresztény szélsőjobb-náci, a Mandiner pedig náci portál és pont). Fura, a mi konzervatív plébánosunk még sose posztolt magáról semmit, ráadásul nemcsak pártpreferenciáját, de ellenlábasait se nevezte meg soha – viszont közös összefogással, az adakozni kész hívek támogatásával megépíttetett egy szolid, de gyönyörű keresztutat, ahol mi, fundamentalista náci rezsimbérencek ma is együtt elmélkedjük át, miként ment fel értünk a Megváltó zokszó nélkül a Golgotára, és mi mindenben kellene még tökéletesednünk ahhoz, hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire. Ha ez gonosz kormánypropaganda, izgatottan várjuk, hogy megmutassa nekünk a bázisközösség, milyen is a pártsemleges, lélekemelő, üdvösségre vezető Krisztus-követés.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ádám Attila
2022. április 09. 07:55
Katolikus Egyház Katekizmusa: 2246 Az Egyház küldetéséhez tartozik, hogy "ítéletet mondhasson a politikai rendre vonatkozó dolgokról is, amennyiben megkövetelik az emberi személy alapvető jogai vagy a lelkek üdvössége; s közben használhassa mindazokat az eszközöket -- de csakis azokat --, melyek a korhoz és a körülményekhez mérten összhangban vannak az evangéliummal és mindenki javával". (II. Vatikáni Zsinat: Gaudium et spes lelkipásztori konstitúció, 76.)
budapesti
2022. április 09. 01:28
Az a baj, hogy az álteológus nem sokoldalúan, árnyaltan elemez politikailag, hanem csak őrjöng egy egyoldalú - és lényeges vonásokban (abortusz, homoszexualitás) - keresztényellenes politikai szélsőség nevében, azt nevezve ki "kereszténységnek". Amúgy lehetne többféle politikai szemlélet és törekvés tudatosan keresztény politikusok által irányított politikai erők részéről - és például a KDNP akár kiléphetne a Fidesz árnyékából és védőszárnyai alól, ha nem lenne ehhez politikailag túl gyenge. Jobb lenne egy vagy több, a katolikus egyház erkölcsi és szociális tanításait az eddigieknél jobban megvalósító politikai erő fellépése, működése. De nem ez az elmebeteg őrjöngés, amit ő ilyesminek igyekszik láttatni, tettetni. Mindenesetre én a jelenlegi kormánypárt(ok) részéről is látok keresztényi jó példát: http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2021/10/megis-van-remeny-nyomorgo-korzetekben.html?view=magazine Pár gondolat még erről egy blogból, angolul, ha valakit érdekel: http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/01/income-inequality-trends-in-different.html?view=magazine
Ólat a trolloknak
2022. április 08. 22:33
Hihiii ez jó :-))) Kár, hogy a megcélzottak nem értik, ha el is olvassák netán.
luzitanxaver
2022. április 08. 22:10
Touché, madame, ismét - bár PR egyáltalán nem érdemel ennyit. Ő egy betegesen nárcisztikus attention wh.. hm.. whale, akinek a tápláléka nem más, mint a felé irányuló figyelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!