Böjt, imádság, blaszfémia

2022. március 09. 00:10

Lukácsi Katalin performanszát szóra se méltatja a független-objektív sajtó.

2022. március 09. 00:10
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„»Úgy nőtt fel előttünk, mint a hajtás, és mint a gyökér a szomjas földből. Nem volt sem szép, sem ékes, hiszen láttuk, a külsejére nézve nem volt vonzó. Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés«, satöbbi – recitálta a színpadon a katolikus hittanár a megrendítő nagypénteki olvasmányt, hogy azután egy rövid prédikációban értelmezze is a hallottakat: »A következő felszólaló nem gyarlóbb bármelyikünknél, mégis rá zúdul a hatalom minden haragja és gyűlölete és hazugsága azért, mert fél [mármint a hatalom], fél tőletek. Szeretnélek kérni benneteket, hogy köszönjük meg neki egy tapssal, hogy kiállja ezt a rengeteg gyűlöletet értetek: Márki-Zay Péter.«

Ilyenkor persze jönni szokott a sztenderd tiltakozás, hogy »a lakájpropagandista kiforgatja a szavamat! senki nem állította, hogy a miniszterelnök-jelölt messiás lenne! hogy szakasztott Jézus Krisztus!«, és valóban nem mondta, csak hát képzeljük el mondjuk március 15-én Rákay Philipet, ahogy ilyen körítéssel hívná színpadra Orbán Viktort. Az egy dolog, hogy az ellenzéki média egy emberként kiáltana fel, hogy ez tiszta Rákosi 2.0, sőt, a személyi kultusz és a klerikalizmus fullasztó elegye – de restelkedve magam is egyetértenék a tiltakozókkal.

Lukácsi Katalin performanszát ellenben szóra se méltatja a független-objektív sajtó;

azaz vagy nem lát benne semmiféle kivetnivalót, vagy helyénvalónak tartja elhallgatni az ateista szavazók elől, hogy MZP egy messiáskomplexusos szektavezér, vallásügyi felelőse pedig az ő prófétája, őket válasszátok, ha van hozzá gyomrotok.

Persze nem előzmények nélküli a dolog, hiszen a hódmezővásárhelyi »Mester« már több ízben kifejtette, politikai szerepvállalása szinte vallásos élmény, például sajtósa is mindent eldobva követte őt (az nem ismert, hogy Szent Péter megszabta-e valaha Jézus Krisztusnak, milyen kérdésekre válaszolhat, de persze simán lehet, hogy igen, csak véletlenül nincs feljegyezve), célja pedig, hogy megszabadítsa az országot a gonosztól (azaz ő már nem is egyszerűen csak a Messiás, hanem egyben az Atya Isten is). De mint tudjuk, ő össze-vissza beszél, ha fáradt, tehát nem kell komolyan venni –

most viszont egyházügyi referense, egy diplomás hittanár gondos felkészülés után nyilatkoztatta ki róla, hogy az ő sebei szereznek majd nekünk gyógyulást.

MZP pedig a színpadra lépve nem azzal kezdte, hogy szabadkozva rámutasson, ne túlozzunk, pláne egy propagandaellenes tüntetésen, pláne katolikusként nagyböjtben – nem, megköszönte az előtte szóló politikustársainak, hogy gyakorlatilag mindent elmondtak, amit kell.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. március 10. 11:58
Kulácsi Lakatin le van szarva, ahogy az egész bagázs.
1000bocs
2022. március 09. 13:31
Mi ebben az új? A balosokra jellemző ez a fajta folyamatos messiásvárás, a megváltó várása aki elvezet az utópiába. Imádják a személyi kultuszt. Justin Trudeau, Karácsony Gergely vagy Márky Zay tipikus példa erre. A baloldal mára egy beszűkült tudatú szektává vált, ahol ha valaki nem úgy gondolkodik mint ők az eretnek, a saját soraikból pedig ha valaki nem tapsol elég lelkesen az áruló. A baloldal mára kidobta a humanizmus történelmi vívmányait hogy a forradalmi gőzhenger még gyorsabban haladhasson. Mára a balosok szerint a felvilágosodás, a racionalizmus és a tudomány a fehér elnyomás eszköze. Nincs lehetőség párbeszédre, ők a buborékon és a dogmáikon belül elutasítják a realitást, a tényeket. Meg lehet nézni a heti termést a balos politikusoktól. Mindannyian egy elképzelt valóság elképzelt tényeit festik fel, azt keverik habosra és egészítik ki úgy, hogy megfeleljen olyannak amit az agymosott és gyűlölködő balos fogyasztani szeret. A baloldal mára olyan léptékben valósította meg a globális fasizmust ami korábban elképzelhetetlen lett volna.
villogókékfog
2022. március 09. 10:36
Nézem ezt a fotót. Mostanság divat debilnek lenni?
szürkeSzarvas
2022. március 09. 09:08
Ez a csöcsmutogatos szerencsétlen leginkább közösülni vágyik a Mesterrel-akit a Miurunk Jézuskrisztusként konferált a Kunigundában-az euforikusan európázó 500 dákós "harcinyuggernek". Kusturica filmjébe illő jelenet volt-a Klein család nagyobb dicsőségére! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!