Az ukrán háború a magyar választás állóvizét is felkavarja

2022. március 19. 09:30

Orbán Viktor szerint a választás a „békepárti jobboldal, és a háborúpárti baloldal” között dől el.

2022. március 19. 09:30
null
Bradley Devlin
The American Conservative

„Orbán Balázs, a miniszterelnök egyik tanácsadója az American Conservative-nak úgy nyilatkozott: »Elítéljük az orosz inváziót, és az ukrán nép a teljes szolidaritásunkat élvezi. A magyar nép elsöprő többsége a béke oldalán áll«. Azt is írta:

»A történelem háborúit sosem a mi érdekünkben vívták, de mindig mi szenvedtünk. A baloldal ebből a leckéből nem tanult, és egyértelművé tették, hogy Magyarországot háborúba akarják sodorni. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter számtalanszor elmondta, hogy nemcsak fegyvereket, de magyar katonákat is küldene Ukrajnába. Magyarország Ukrajna szomszédja, és körülbelül 130 ezer magyar él Ukrajnában. Ha a háború nyugat felé húzódik, akkor Magyarország kerül a frontvonalba. Képzelje csak el, mi vár akkor majd a magyar kisebbségre! Ugyanez vonatkozik a fegyverszállítmányokra, ezek egy háborúban célpontok. Ezek is fenyegetést jelentenek a kárpátaljai magyarokra. Szerintünk csillapítani kell a helyzetet, és mindenképp el kell kerülni a további eszkalációt. «”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 20. 07:38
a választási eredmények már régen eldőltek MZP - t nem kellett megbuktatni, naponta magát buktatta meg, alkalmatlanságának bemutatásával gőgős, hataloméhes embereket, - amilyen ő, soha nem választ vezetővé a nép
Házam Hazája
2022. március 20. 00:14
https://www.youtube.com/watch?v=5sCNhBBx6vI
Házam Hazája
2022. március 19. 18:17
Aki fegyvert akar küldeni, pattanjon autóba és vigye. Vagy vigye a hátán, biciklivel, gyalog, kúszó-mászó féregként. Akinek nagy a hangja, húzzon ki jevbe a picsába! Nem kell semmit vinnie, ott megkap mindent. Amerikából tanultuk meg a legjobban, milyen a beteges fegyvertartás. Ja ott nem iskolákat lőttek szét, csak az emberek embereket. A jó édes élet fossza meg levegőtől, az összes küldőt. Nyomkövető van a fegyvereken, ami kiiktathatatlan? Az eu meg néz majd 2 év múlva, amikor valamelyik liberális városába valami figura olcsó, ukrajnában kapott AK-val berág valami fasszopó multiliberre. Ez lesz a vége. Akkor majd a keleti határvédelem kiemelt fontosságú lesz. És erre annyit mondanak majd az elítéltek: - Vissza a feladónak. Az ukrán mezőgazdászt nem bántják most sem. Csak a túlképzett faszkalapok papírokkal dobálóznak a bőrfotelből, majd elsírják magukat, hogy elfogyott a tinta. A traktoros meg nem érti, miért kellesz ingyen dolgoznia. Azért mert a valakik által megválasztott főfasznak, ígérettel van tele a padlása. Ami rászakadt. Lojalitás meg 0. Elnézést a nem ideillő szavakért.
Akitlosz
2022. március 19. 13:46
12 éve háborúzik a kormány "Brüsszellel", a rezsivel, Sorossal. Hiteltelen békeapostolnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!