Szégyellje magát, Herr Scholz!

2022. február 26. 21:05

Még az autokrata Orbán Viktor is hozzájárult a szankciókhoz. Csak Nemetország fékez.

2022. február 26. 21:05
null
Maximilian Popp
Der Spiegel

„Nehéz volt elviselni, hogy Scholz és párttársai még a legutolsó pillanatokig is küzdöttek az Északi Áramlat 2 megmaradásáért. Putyin diktátor ekkor már rég összevonta csapatait Ukrajna határánál, s a kancellár ekkor még mindig »magánprojektnek« nevezte az Északi Áramlat 2-t. Kevin Kühnert SPD-titkár pedig azt az összeesküvés-elméletet terjesztette, hogy bizonyos körök tönkre akarják tenni az Északi Áramlat 2-t.

Az Északi Áramlat 2 mutatja meg igazán, mennyire meghatározzák a gazdasági érdekek a német külpolitikát.

Azt sem érti senki sem Európában, sem az Egyesült Államokban, miért nem hajlandó Németország védelmi célú fegyvereket szállítani Ukrajnának. Németország a világ egyik legnagyobb fegyverexportőre. A szövetségi kormányt nem zavarja, ha a német cégek olyan diktátoroknak és háborús bűnösöknek szállítanak fegyvereket, mint Abdel Fatah al-Sziszi Egyiptomban, vagy Mohamed bin Szalman Szaúd-Arábiában, akik aztán a saját népükre vadásznak a fegyverekkel. Csak Ukrajna esetében érvényes hirtelen, hogy háborús övezetekbe nem szállítunk fegyvereket.

És ha még ez sem lenne elég, megint a német kormány az, amelyik blokkolja az Oroszország elleni, súlyos EU-szankciókat. Gyakorlatilag mindegyik EU-s tagállam, még az autokrata Orbán Viktor vezette Magyarország is egyértelművé tette, hogy hozzájárulnának Oroszország kizárásához a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerből. Csak Németország fékez.

Olyan inkoherens és átláthatatlan ez az érvelés, mint a jelzőlámpa-koalíció fellépése ebben a válságban.”

Fotó: Tobias SCHWARZ / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2022. február 28. 08:24
Anyád! Azt se tudod, hol van Magyarország!
szürkeSzarvas
2022. február 27. 18:12
Szégyen ez a szöveg.
pipa89
2022. február 27. 15:17
Nos, a németek végleg megtörtek az amerikai érdeket nyomató és amerikai elvárásokat szorgalmazó német progresszív sajtó nyomása alatt. Nem vagyok oda ezért a kormányért, de fű alatt és az ellenszélben azért próbálta képviselni a német és az európai (benne az orosz) érdeket. Sajnos az USA, mint hűbérúr erősebb, mint a módszeresen meggyengített vazallus Németország és egész Európa! Nem győzöm eleget szajkózni, hogy Németország nem szuverén állam, nem folytathat önálló bel-és külpolitikát! Az ukrán-orosz konfliktus tárgyalásos rendezését az USA kisajátította, ha Orbán Viktor nem lép időben, és nyomában Macron és a többiek, még eddig sem lehetett volna húzni. Hangsúlyozom: az USA nem engedte, kisajátította a tárgyalást, elhitette, hogy a békén dolgozik, DE SEMMILYEN OROSZ AGGÁLYT, KÉRÉST NEM VOLT HAJLANDÓ FIGYELEMBE VENNI, SŐT PARIPÁT ADOTT AZ UKRÁN BÁBKORMÁNY ALÁ, EZÉRT ROBBANT KI A HÁBORÚ!!! Nincs miért szégyenkeznie a német kancellárnak, megpróbálta a lehetetlent, halasztani Európa pénzügyi-energetikai összeomlását!
Kétes
2022. február 27. 10:42
Liebe Maxi! Ne Olli Scholzot ostorozd, hanem a német bankárokat és a a német gyáriparosok vezetőit kérdezd, akik nem mellesleg a te fizetésedhez is hozzájárulnak, még ha nem is akarsz tudni erről. De biztos ami biztos, csavard le a fűtéscsapot és add el az autódat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!