Most már biztos: a baloldal kormányképtelen

2022. február 11. 19:55

Hogyan alakult volna a koronavírus-járvány, ha 3 hónapot tanakodnak azon, hogy milyen védelmi intézkedésekre van szükség?

2022. február 11. 19:55
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„A történet onnan indul, hogy a pártok 45 befutó hellyel számolnak a listán, hogy ez mire lehet elég a magyar választási rendszerben, arról korábban már írtunk egy hosszabb cikket. A gond akkor kezdődött, amikor az MSZP maga szeretett volna ugyanúgy 8 befutó helyet, mint a Momentum, a többi párt ugyanakkor ezt nem akarta, ők a Párbeszéddel közösen adtak volna 8 helyet a szocialistáknak, 6 MSZP – 2 Párbeszéd leosztásban. Az egykor szebb napokat megélt kommunista utódpárt állítólag belemenne abba, hogy 7 helyet kapjon így gyakorlatilag 1 mandátumról zajlik kenyértörésig zajló vita a pártok között.

A másik pont, amelyen nem egyeznek, hogy mi legyen Márki-Zay Péter mandátumával? A miniszterelnök-jelölt ugyanis a Párbeszéd frakcióba ül majd, és a DK–Jobbik–Momentum–LMP-tengely szerint ő is beleszámít a Párbeszéd két listás helyébe, míg a Karácsony Gergely és Szabó Tímea által vezetett törpepárt Márki-Zay mandátumán felül szeretne két befutó helyet a listán.

A külső szemlélő számára pitiáner, mégis az együttműködést kockáztató, vérre menő vita jól mutatja, hogy hogyan próbálják az „összefogás” pártjai saját érdekeiket érvényesíteni a másik rovására.

Ezek után gondoljunk bele, hogy mi történne, ha ennek az összetákolt konglomerátumnak kormányon ahhoz hasonló problémákat kellene megoldania, mint amilyenekkel az Orbán-kormány szembesült az elmúlt 12 évben? Hogyan alakult volna a koronavírus-járvány, ha 3 hónapot tanakodnak azon, hogy milyen védelmi intézkedésekre van szükség?

Meddig vártunk volna az uniós vakcinabeszerzés keretein belül érkező oltóanyagokra, ha 3 hónapon át vitáznak azon, hogy szükség van-e keleti vakcinákra? Vajon mennyibe kerülne most egy liter benzin vagy egy kilogram kristálycukor, ha 3 hónapig vitatkoznak arról, hogy mit kezdjenek az egekbe szökő inflációval? Vajon mekkora tekintélye lenne egy ilyen kormánynak, ha egy nemzetközi tárgyaláson a miniszterelnök azt mondja partnerének, hogy »most hazamegyek, átbeszélem a koalíció pártjaival és 3 hónap múlva jelentkezem«?”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hrmnncsaba73
2022. február 13. 12:00
Azt hiszem elkellene gondolkodni, mielőtt okoskodás kezdődik részedről. Ugyanis a 42 ezer halott 24 hónap (2 év )alatt eltávozott jórészt idős emberek!! Akik esetleg hamarabb mentek , távoztak az élők sorából!! A tavalyi 150 ezres halotti számról meg ne is beszéljünk, hiszen minden évben 125-150 ezer halott van!!!! A számok nem nagyon mozdulnak ki!! Határon belül maradtak.
Lajoss
2022. február 12. 19:11
Zoli,a 42 ezer áldozatra vagy büszke?! Szégyelld magad!
Nagy Pál
2022. február 12. 16:54
Pokorny =Pokorni
Rácz Gabriella
2022. február 12. 13:59
A közegészségügyi-járványügyi intézkedések gyors, hatékony döntést követelnek. Egy hatpárti koalíció majd 6 felé beszél, egyik a másikat blokkolja? Nem tudni hogy képzelik ezt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!