Vasárnap van, ez az imádság napja!

2022. január 16. 21:18

Vágyjál teremtőddel beszélgetni, és tiszta vágyad beteljesül, mert te Istened szeme fénye vagy!

2022. január 16. 21:18
null
Böjte Csaba
Facebook

„Egyszer, amikor a templomban imádkoztam, a lelkemben határozottan éreztem, hogy Jézus megkérdezi tőlem: »Hiszel, vagy nem hiszel Bennem?« Éreztem, hogy erre a kérdésre 'igen'-nel vagy 'nem'-mel kell válaszolnom. Tudatosan kimondtam: »Igen, Uram, hiszek. Hiszem, hogy létezel.« Pergő gyorsasággal következtek a további kérdések: »Hiszel abban, hogy én, aki a nyelvedet adtam, tudok szólni hozzád?« Kimondtam: »Hiszem, hogy tudsz szólni hozzám.« És ismét kérdezett: »Hiszed, hogy meg tudom hallani azt, amit kérsz Tőlem?« Jó volt kimondani, hogy: »Hiszem, hogy meghallod a szavamat.« Végül azt kérte tőlem, hogy beszélgessünk.

Elindult egy hitből fakadó párbeszéd Isten és köztem. Ha meg kellene mondanom, hogy mi volt életem legnagyobb élménye, öröme, akkor bátran állíthatom, hogy ez a párbeszéd volt az, amely valamilyen szinten azóta is tart. Ennél szebbet, boldogítóbbat, örömtelibbet, mint beszélni az Élő Istennel, nem tudok elképzelni. Az Ő jelenlétében az ember mintha fényben állna, minden sokkal egyszerűbbé, világosabbá válik.

Vasárnap van, ez az imádság napja! Indulj el a templomba, szépen csendesedj el és nyisd meg szívedet Istened felé!! Csak hiteddel szólíthatod meg Őt, ki nem személy válogató, s ki veled is szeretne együtt lenni!! Ő szóba áll az öreg Nikodémussal, de a gazdag ifjúval is, de elmegy a kapzsi bankárhoz, vagy a halott Lázárhoz is! Van neki szava a kereszten haldokló latorhoz, de a gyilkolni készülő terroristához Saulhoz is, egészen biztos, hogy veled is szeretne az imádság csendjében találkozni!!”

Fotók: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2022. január 17. 15:41
"Isten áldja meg Böjte Atya,hogy a sötétségben is világot gyújt nekünk útmutatásával,gondolatainak és hitének fényével! Nagyon szépen köszönjük!" Csatlakozom.
Fer70
2022. január 17. 08:52
Csaba testvér, egy köztünk élő szent. (ezt ritkán élheti meg az ember...) Tudatos, határozott és jóságos. Köszönjük! :-)
Pneumaticus
2022. január 17. 07:41
Mindig csodálom, hogy a máskor oly nyüzsgő főváros mily reménytelenül kihalt vasárnap délelőtt, amikor istentiszteleten kellene hálát adnunk a létünkért, életünkért. Amíg ez így van, sajnos nincs remény komoly nemzeti megújulásra.
Ferer
2022. január 17. 00:27
És értem ki imádkozik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!