Teremthet-e Isten akkora követ, amelyet maga sem tud felemelni?

2021. december 07. 15:45

Mi van, ha egy ellenállhatatlan lövedék egy áthatolhatatlan falba ütközik?

2021. december 07. 15:45
null
Mérő László
Facebook

„Valamikor ifjúkorom hajnalán egy házibuliban összejöttünk egy lánnyal. Szépen haladtunk a mindkettőnk által kívánt végkifejlet felé, amikor is a lány egyszer csak megszólalt: »Ja, én profi vagyok. Én ezt csak pénzért csinálom.«

Elveim erősebbnek bizonyultak a beindultságomnál, és gondolkodás nélkül így válaszoltam: »Hát pedig ez nekem pénzért nem kell.« A lányon látszott, hogy amúgy nagyon is lenne kedve a dologhoz, mégis kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig neki elvei vannak.

Komoly intellektuális vitába bonyolódtunk. A lány keményen állta a sarat, igen színvonalas vitapartnernek bizonyult, röpködtek az érvek és az ellenérvek. Valahogyan ez is felmerült: Teremthet-e Isten akkora követ, amelyet maga sem tud felemelni? Ezt a kérdést akkorra én már régen rendeztem magamban: ahhoz, hogy valamit teremtsünk, nem kell tudni felemelni, senki sem tud felemelni mondjuk egy ötemeletes házat. A válasz sikeres volt, s az intellektuális vita erős erotikus hatással volt mindkettőnkre. A lány jelentős árengedményt ajánlott. De még ez is súlyos elvi akadályokba ütközött nálam.

Egy kérdésén azonban fennakadtam: Mi van, ha egy ellenállhatatlan lövedék egy áthatolhatatlan falba ütközik? Máig sem tudom, mi van ilyenkor, de a lány újabb érvvel állt elő: azt javasolta, egyezzünk meg 1 forintban. A lány mint ellenállhatatlan lövedék áthatolt elveim áthatolhatatlan falán, egymás kezébe csaptunk.

Reggel én ünnepélyesen átadtam, ő pedig ünnepélyesen átvett egy magyar forintot.

Akkor ki adta fel az elveit?”

Fotó: Mérő László, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. december 08. 08:27
Nekem egy másik vicc jutott az eszembe róla: az izraeli miniszterelnök az USÁ-ba látogat, és meghívójával, az amerikai elnökkel meglátogatják a Cadillac gyárat. Az elnök a látogatás után vendégét egy meglepetéssel várja: átadja az izraeli kollégájának a legújabb luxus Cadillac kulcsát: - ezt az autót népünk ajándékaként fogadja el! -sajnos nem fogadhatom el ingyen, ez nálunk jogszabályba ütközne. - az USA elnök kacsint, és azt mondja, oké, akkor fizessen érte egy dollárt. - Az izraeli benyúl a tárcájába, kivesz egy százdollárost, és átnyújtja az elnöknek. Az USA elnök kutat a zsebében, nincs aprója, szól a testőreinek is, fiúk, fel tudjátok váltani? Mindegyik csóválja a fejét, mire megszólal az izraeli: - Na jó, akkor adjon a kocsiból még 99-et!
Autofocus
2021. december 08. 08:11
Ebben a történetben túl sok a magas labda. :-)
kikicsoda
2021. december 08. 08:06
Mondhatsz-e te akkora hülyeséget, amit te sem tudsz megérteni?
patópál
2021. december 08. 08:04
"Mi van, ha egy ellenállhatatlan lövedék egy áthatolhatatlan falba ütközik?" Együtt mozognak tovább a végtelenbe. Lacikám, ha még kérdéseid vannak az univerzummal kapcsolatban, csak szólj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!