Nem hagyunk senkit sem egyedül

2021. december 09. 19:28

Van, hogy egy üzenetet akkor is el kell küldeni, amikor nem tudhatjuk, hogy a címzett valaha megkapja-e.

2021. december 09. 19:28
null
Azbej Tristan
Facebook

„Van, hogy egy üzenetet akkor is el kell küldeni, amikor nem tudhatjuk, hogy a címzett valaha megkapja-e. Így van ez a képen látható iraki kislánnyal, akiért sokan imádkoztunk, hogy végül ne váljon ő is a közel-keleti népirtás áldozatává, hanem megmeneküljön az ISIS fogságából. Fényképe, ahogy tárgyként árverésbe bocsátják, hogy rabszolgaként, családjától elszakítva, mindennapos kínzásnak kitéve élje le élete hátralévő részét, végigkísér munkánkban. Kollégáimmal az a hivatásunk, hogy kiálljunk az emberi gonoszsággal szemben, az ártatlanul üldözöttek mellett.

Mégis, úgy érzem, hogy az emberi jogok fontosságát hangoztató, kereszténységét elhagyó Nyugat nevében bocsánatot kell kérnünk ettől a kislánytól és sorstársaitól. Mindazok nevében, akik nem tudták őt és sorstársait megvédeni mindettől. Nem tudták megvédeni a közel-keleti keresztényeket, jazidieket és másokat sem, akik szerte a világon a szélsőségesek célkeresztjében állnak.

Emellé egy ígéretet is kell tennünk: nem hagyjuk, hogy a világ letagadja a szenvedésüket! Nemcsak ma, a népirtások áldozatainak hivatalos világnapján, hanem máskor sem. Elvisszük az üldözött keresztény közösségek, a jazidiek és minden ártatlan áldozat ügyét az emberi jogi fórumokra, a diplomáciai tanácskozásokra. Egészen addig megyünk, ameddig már nem lehet letagadni azt, ami történik mind a mai napig.

Ezt a kislányt nem tudtuk megóvni a szörnyűségtől, de neki is tartozunk azzal, hogy minél több tönkretett, kegyetlenül meggyalázott nőnek és kislánynak segítünk megmenekülni. A segítő Magyarország programján, a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül a Közel-Keleten és Afrikában sok száz traumatizált nő gyógyulását támogatjuk. Tesszük mindezt akkor is, ha ez csak cseppnek tűnik a tengerben.

Üzenjük a szenvedőknek: segítségünk nemcsak egy szervezettől érkezik, hanem a magyar emberektől, Magyarországtól. Azt jelenti, hogy nem hagyunk senkit sem egyedül.”

Fotó: Azbej Tristan, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2021. december 10. 07:12
Háború van, minden szinten! Kegyetlen háború! Beleértve, kutyát, cicát, labdával játszó fókát, kislányt ölelő mikrofonos jogvédőt is... Minden nap emberek tízmilliói, százmilliói szenvednek sérelmet, súlyos sérelmet.., akár a legsúlyosabb sérelmet.., köztük gyermekek milliói... Ma, ezzel kell együtt élnünk, meg életünk végtelen sorozatos sérelmével, ami sok estben, felfogás, értékelés kérdése... Talán a sok rossz közt is megtalálható az egyensúly, megtalálható némi harmónia...
AGab
2021. december 09. 21:37
Nagyon fontos, hogy Azbej Tristan felvállalja az üldözött keresztények ügyét. Persze a sok képmutató Jóenber ezen nem fog fennakadni, ahogy ezen eddig sem tudtak soha fennakadni, ha keresztényeket ért sérelem.
Finale*
2021. december 09. 20:16
Skrabski Fruzsina is feltette ezt a cikket a facebook oldalara erre egy igen tolerans liberalis no azt kifogasolta,hogy biztos csak beallitott kep.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!